Buna ziua .Un locatar are debit vechi peste 34.000 lei pina in 2012 cind a apartinut de alta asociatie , in 2012 sa infiintat asociatie pe casa scarii.Pentru debitul vechi nu exista decit fisa locatarului fara facturi sau liste anexate .Asociatia nou a pus privilegiu la cadastru , locatarul a dat in judecata asociatia care in fond respinge privilegiul , obliga ca asociatia sa treaca ca restanta doar suma de 1171 , suma rezultata din 2012 pina in 2018. Nu se precizeaza diferenta de restanta ce se intampla cu ea sau daca cade asupra cuiva de platiti .Va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva aceasta restanta va fi impartita pe toti locatarii buni platnici care acum ar trebui sa achite intretinerea celei rau platnice sau legea prevede altceva . Va multumesc frumos pentru raspuns .
situatia e cam incurcata: daca s-a pronuntat deja si instanta, nu stiu ce mai e de facut. Locatarii trebuie sa se obisnuiasca cu gandul ca a locui la bloc include si astfel de riscuri si ca ei, locatarii, vor raspunde in solidar pentru acel debit. Personal am o curiozitate: dumneavostra ce calitate aveti in bloc?
Sunt locatara de 10 ani , restantierul are debitul de mai multi ani ,de cind sa infiintat noua asociatie a platit , hotararea este cu drept de apel nu definitiva , nu mi se pare corect mie ca eu sa platesc si el care nu plateste din rea vointa sai achit eu intretinerea pentru utiulitatiele folosite.Va multumesc.Jumatate din locatari am cumparat locuintele de cativa ani , cei care au plecat inseamna ca au scapat de debit .Sa cred ca locatarii buni platnici ar trebui sa nu plateasca nici ei si atunci vom ramane fara singura utilitate pe care o mai avem apa !!!
Acesta este un caz tipic de delasare si neimplicare romaneasca plus de management defectuos al asociatiei.
Ca sa ajunga la un debit de 34000 de lei, in conditiile in care, din ce inteleg, nu sunt prea multe utilitati la comun, inseamna ca cei care trebuiau sa se ocupe de bunul mers al asociatiei au facut-o intr-un mod "profesional".
Sunt curios ce se va mai intampla de acum incolo, in conditiile in care Legea 196 obliga la actiune din maxim luna a treia de restanta.
Responsabili exclusivi pentru recuperare sume cu titlu de restanta sunt reprezntantii asociatiei de proprietari care detin autoritatea si competenta in termen legal prevazut sa desfasoare acte si actiuni pentru recuperare debit
Daca reprezntantii asociatiei nu au respectat dispozitiile in domeniu,pot suporta consecintele legale inclusiv sa fie obligati sa suporte contravaloare sume prentru care nu au desfasurat demersuri pentru recuperare
Sistare apa calda
andreeag0121
Buna ziua, in data de 9.10.2015 am avut surpriza anuala de sistare a apei calde. Nu mi-am facut griji, se intampla in fiecare an cam in aceeasi perioada dar in ... (vezi toată discuția)