avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoașterea copilului de către tată
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoașterea copilului de către tată

Buna ziua soțul meu a fost căsătorit dar nu legal cu o doamnă au trăit în concubinaj ia era căsătorită legal cu alt bărbat din căsătoria soțului meu cu doamna a reieșit un copil unde trebuie să meargă să recunoască copilul ? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:23, 24 Ianuarie 2019
În ipoteza în care copilul a fost născut în timpul căsătoriei cu celalalt domn, a operat prezumția legală că el este tată copilului, sens în care soțul dvs va trebui să promoveze o acțiune în tăgada paternității.
Dacă în certificatul minorului nu apare trecut tatăl, este suficient ca soțul dvs să-l recunoască la notar sau direct la serviciul de stare civilă.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot dobandii dreptul asupra copilului meu nascut in alta familie ? adi78 adi78 am avut o relatie extraconjugala din care a reiesit un copil care mama nu ma lasa sa il vad ,nu vrea sa facem testul de paternitate,si de cand sa nascut nu am ... (vezi toată discuția)
Declarare bebelusi augustina_1984 augustina_1984 daca esti casatorita dar nu mai locuiesti cu sotul,ai intentat actele de divort,si faci un copil cu un alt barbat ,numele tatalui de pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)