avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la achizitie auto pe firma
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la achizitie auto pe firma

Buna ziua! Daca detin o firma proaspat platitoare de TVA,pot achizitiona auto pe firma din Germania in regim second-hand la pret fara tva?
Daca da,ce se intampla cu acel tva?Cine si cum il plateste?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 09:24, 25 Ianuarie 2019
In Romania nu trebuie sa platiti tva pentru o masina second-hand achizitionata in Germania. In Germania, in functie de situatia vanzatorului, sunt posibile 3 situatii:
1) sa cumparati cu tva la cota normala din Germania;
2) sa cumparati cu tva aplicat doar la adaosul comercial (marja de profit);
3) sa cumparati fara tva.
Daca achitati tva in Germania nu il puteti recupera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva doar la marja de profit pentru auto second hand octav_kiss octav_kiss buna ziua o mare rugaminte as avea la dumneavoastra. doresc sa infiintez o firma platitoare de TVA cu scopul de a cumpara auto second hand din germania si a ... (vezi toată discuția)
Dealer auto Vali107Tipu Vali107Tipu Buna ziua As dori sa imi spuneti daca domeniul principal de activitate al firmei este comertul cu automobile, si daca achizitionez o masina la pretul net(fara ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara officemariana officemariana BUNA ZIUA. Va multumesc ca ne ajutati Sint o firma neplatitoare de tva in romania si doresc o achizite remorca auto noua din germania(cam 2000 euro).POT face ... (vezi toată discuția)