avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Dealer auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Dealer auto

Buna ziua
As dori sa imi spuneti daca domeniul principal de activitate al firmei este comertul cu automobile, si daca achizitionez o masina la pretul net(fara tva) din UE, o pot revinde fara Tva?
Sau care este metoda prin care pot face acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:39, 19 Decembrie 2019
Depinde ce scrie pe factura externa.
1.daca este o livrare intracomunitara clasica trebuie sa vinde cu TVA indiferent cat de veche este masina si cati km a parcurs;
2.daca pe factura scrie ca se aplica TVA la marja de profit ( adica este auto second-hand d.p.d.v. fiscal) o puteti vinde si dvs la fel, adica punand un adaos comercial, iar la adaos sa aplicati cota de TVA de 19%. Pe factura de vanzare scrieti textul "TVA la marja de profit-bun second-hand ". Pe factura nu scrieti suma TVA-ului.
Ceea ce am scris mai sus este valabil in cazul in care firma dvs este platitoare de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva import masini second -hand spatiul ue oscarcuba oscarcuba Buna ziua, Detin o firma cod caen 4511 comert autoturisme si autovehicule usoare (sub 3,5 tone) inclusiv import export,platitoare de tva.Masinile second- hand ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva doar la marja de profit pentru auto second hand octav_kiss octav_kiss buna ziua o mare rugaminte as avea la dumneavoastra. doresc sa infiintez o firma platitoare de TVA cu scopul de a cumpara auto second hand din germania si a ... (vezi toată discuția)
Baza impozabila tva operatiune triunghiulara/regim special second hand miha1978 miha1978 Buna ziua! Va solicit ajutorul in legatura cu doua situatii: 1. O firma din Romania achizitioneaza masini second-hand din Germania si le revinde in Franta. ... (vezi toată discuția)