avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Condiții acordare Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Condiții acordare Indemnizație creștere copil

Buna seara! În cazul în care perioada minima de cotizare de 12 luni din cele 24 anterioare nașterii, este formata din perioade fara continuitate ( cu pauze), as mai putea beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului?
(Data estimată a nașterii: sfârșitul lunii mai 2019.
Perioade lucrate: aprilie 2016-31 iulie 2017 și 14 octombrie-14 noiembrie 2017, apoi perioada șomaj: noiembrie 2017- august 2018.
La data nașterii copilului nu voi proveni din câmpul muncii.)
Va mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
buz_oianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: buz_oianu , utilizator 11:44, 25 Ianuarie 2019
In conditiile mentionate de dvs., veti putea beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului... aveti acoperite 15 luni.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc frumos! Găsisem in alte surse (tot aici, pe forumul dvs.) informația conform căreia perioada de 12 luni trebuie sa fie neapărat fara pauze... Voi merge oricum și la primărie să întreb. Va rog, daca se poate, ați putea să îmi indicați și textul legii? Mă aștept să urmeze o discuție în contradictoriu cu vreun reprezentant al primăriei și as vrea sa pot argumenta.
Va mulțumesc tare mult!
Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010

art.4
.......
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).

6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu sa aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.
Va mulțumesc mult! Ne sunteți ca întotdeauna, de un real ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Icc alinanors alinanors Buna seara! Am o nelamurire in vederea calculului ICC. In cei 2 ani anteriori nasterii copilului am o intrerupere in munca de 3 luni (noiembrie 2017-ianuarie ... (vezi toată discuția)
Voi mai beneficia de indemnizatie? Marisssa Marisssa Buna ziua! Am lucrat 5 ani intr-o companie pana la data de 14 aprilie 2017.Apoi mi-am dat demisia si am plecat din tara.M-am reintors in tara si am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil andreeeeea123 andreeeeea123 Buna seara, Cele 12 luni lucrate trebuie sa fie consecutive? Voi naste in feb 2017, iar din septembrie 2015 pana in sept 2016 am avut concediu fara ... (vezi toată discuția)