avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz penal. Am mevoie de informatii.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz penal. Am mevoie de informatii.

Speta : intr0un dosar au fost arestate 6 persoane, majoritatea recidivisti, condamnati pt furt calificat. A fost arestata si o prietena de-a mea, pt ca traia cu unul dintre ei. I s-a emis mandat de arestare pe 29 zile pt "ascundere de informatii". Recursul impotriva mandatului a fost respins pe motiv ca nu era fondat. Probele la dosar sunt putine si neconcludente. Ce se poate face? Fata a fost implicata prosteste in caz, ea este de familie buna, este studenta, are o situatie materiala bunicica. Se pare ca prin retinerea ei se urmareste ca prietenul ei sa recunoasca anumite fapte. Pt ceilalti exista probe la dosar suficiente pt o condamnare, insa pt ea nu sunt. Se poate face ceva sa fie cercetata in libertate?
Cel mai recent răspuns: papusa , utilizator 10:21, 6 Mai 2006
sa colaboreze cu politia si sa spuna tot ce stie despre furt.

nu exista infractiunea "ascundere de informatii" asa ca nu a fost arestata pentru asta. daca tot ne pui intrebari nu ne lua si de prosti. Motivele pt. care o persoane poate fi arestata sunt expuse limitativ in c. proc. pen si inseamna ca prietena ta este inclusa la unul dintre ele.
Nu am incercat sa-mi bat joc de nimeni, mai ales ca sunt f ingrijorata de ce i se intampla fetei asteia. A fost retinuta pt complicitate. Pe dosarul ei scrie "ascundere de informatii". Avocatul care s-a prezentat la recurs din partea ei a observat aceeasi chestie, ca nu exista ascundere de informatii, insa se pare ca dupa judecatorii bucuresteni, exista. #-o
Ea a colaborat cu politia si cred ca mai ales acum - fiind inchisa de doua saptamani (o persoana care n-a fost la politie decat sa-si ridice BI ul, iti dai seama ca e disperata), a fost "cercetata" amanuntit.
Ce se poate face? Eu as vrea sa merg sa o vad, insa nu stiu prea bine procedurile. Am inteles ca e nevoie de acordul procurorului care instrumenteaza cazul? Nu fac parte din familie si nu vreau sa-i ocup numai eu vizitele, insa e singura si speriata si ma gandesc ca i-ar prinde bine.
Multumesc de raspuns.
Exista o vorba Romaneasca "cine se asemana se aduna " sa nu imi spui mie ca nu stia cu cine umbla ...sa fim serios...e daca ii plac bad boys acum sa suporte consecintele ....unele lucruri daca ne permitem luxul de a lea avea trebuie sa platim pentru ele asa ca in orice actiune exista reactiune. ea a reactionat cu el si a fost trasa in lumea lui...e din familie buna ???pai dai nene spaga si scapi sau ia-ti avocat traznet iar daca are avocat ce mai intrebi pe forum discuta direct cu el ...unele sfaturi sunt prea bune sa fie date gratis in plus tu nu sti toate faptele sau locurile pe unde a umblat sau ce a facut si nu dai nici informatii complete ....si de obicei la gainari nu prea te baga daca nu esti intradevar vinovat . oricum daca chiar e nevinovata sa continue sa spere si sa roage la Dumnezeu ...dar tot la ideea cu cine se aseamana se aduna B-)

...iauzi stundeta ....ei si ...oricine care are o diploma de bac si vreo cateva milionane poate fii student

bafta
da...privitor la arestarea preventiva, este mare diferenta intre teorie si practica....asta e...pana nu se modifica procedura si ce e mai important, pana nu se respecta procedura, nu avem ce sa facem.
daca vrei intr-adevar sa o vezi, incarca sa vorbesti cu politistii de la sectie.
bafta!
Bussinessman, nu intotdeauna cine se aseamana se aduna. Si nici nu poti face orice facultate numai daca ai bani. Nu mai generaliza si nici nu fii asa dur. Eu am cerut sfaturi, nu judecata! Le multumesc frumos celor care au incercat. Intre timp am vazut-o, am depus cerere la circa si a fost aprobata.Se pare ca sapt asta o s-o elibereze, procurorul a cerut asta. Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal. am mevoie de informatii. papusa papusa Speta : intr0un dosar au fost arestate 6 persoane, majoritatea recidivisti, condamnati pt furt calificat. A fost arestata si o prietena de-a mea, pt ca traia ... (vezi toată discuția)
Furt calificat gya_dulcyk gya_dulcyk buna seara, am un prieten care in urma cu cateva zile a intrat in casa unei persoane impreuna cu inca un prieten si au furat bani, ob de valoare si trei ... (vezi toată discuția)
Complice la furt punk_beatrice punk_beatrice buna ... ma numesc Adrian , acum ceva timp , , un prieten de al meu a furat un inel de la o fata . El fiind minor ma rugat sa duc eu inelul la amanet , am ... (vezi toată discuția)