avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil si limbaj neinteles in hartiile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil si limbaj neinteles in hartiile proceduale

Impreuna cu sotia am cazut de acord sa divortam amiabil dupa o perioada de cativa ani buni in care am stat despartiti. Fara sa mai tinem legatura, ea a introdus divort in octombrie 2018 astfel incat am primit o scrisoare prin care mi s-a cerut ca in termn de 30 de zile sa introduc exceptii procesuale sau dovezi. Intrucat nu am avut ce, nu am trimis nimic, iar recent am primit o citatie prin care mi se cere sa ma prezint in februarie intr-o sala de judecata. Nu am considerat ca am nevoie de avocat.
Mentionez ca nu avem copii iar impartirea bunurilor s-a facut demult si nu exista alte litigii sau datorii. In buna credinta cred ca si sotia mea ca si mine dorim sa divortam cat mai repede si fara probleme, mai ales ca ea nu mai locuieste in Romania demult, aici fiind reprezentata de un avocat prin care am primit hartiile de divort.

Am urmatoarele nelamuriri:
1. Ar trebui sa ma prezint in februarie la sala de judecata? Care sunt pros si cons?
2. In prima scrisoare primita numita "Comunicare Adresa" am nelamuriri asupra la doua paragrafe si cu interpretarea lor. Va rog explicati-mi putin:
- A. Dupa titlul "Divort": "Din culpa exclusiva a paratului, in subsidiar, in functie si de pozitia pe care acesta o va avea, din culpa comuna si fara motivarea hotararii." Apoi incepe istoria si motivele cererii de divort prin care se cere efectuarea lui fara alte conditii.
- B. Si ultimul paragraf din scrisoare: "Pentru aceste motive va rugam sa dispuneti desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantului, sau in subsidiar - din culpa comuna fara motivarea sentintei".

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PrvSAT , utilizator 14:53, 25 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care ati fi depus intampinare ati fi mentionat culpa sotiei in motivele pentru desfacerea casatortiei si functie de ceea ce s-ar fi spus in fata judecatorului, s-a solicitat instantei culpa dumneavoastra.
Va recomand sa mergeti la termenul mentionat in comunicare si sa aratati ca sunteti de acord cu divortul iar casatoria sa se desfaca din culpa ambilor soti.
In cazul in are nu va prezentati, este posibil ca instanta, in functie de sustinerile reclamantei si de probele administrate, sa dispuna desfacerea divortului din culpa dvs. exclusiva.

Sotia a solicitat ca, in subsidiar, casatoria sa fie desfacuta din culpa comuna, ceea ce inseamna ca, doar in cazul in care instanta nu va constata desfacerea casatoriei din culpa exclusiva, va dispune o solutie in sensul existentei unei culpe comune.
Daca nu doriti ca divortul sa se pronunte exclusiv din culpa dvs., trebuie sa va formulati apararea in proces si sa va prezentati in instanta, de preferat ar fi sa angajati un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Avocat Ciurea Cristina, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Asa am sa fac!
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
PrvSAT, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divort macarie laura macarie laura se poate divorta daca sotul nu este de acord sau nu se prezinta la tribunal? (vezi toată discuția)
Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)