avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat pentru sediul social si punct de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat pentru sediul social si punct de lucru

Cum trebuie sa intocmesc un contract de comodat intre mine - proprietar de apartament si cabinetul meu de psihologie pe care vreau sa-l infiintez cu sediul social si pct de lucru intr-o camera a apartamentului meu ? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Daisy09 , utilizator 11:20, 5 Septembrie 2023
Bonjour,
1) Cabinetul de psihologie trebuie sa aiba o existenta juridica;
2) Contractul de comodat se va semna intre X persoana fizica si Y cabinet de psi. persoana juridica reprezentata tot de X daca dvs veti fi administratorul, directorul delegat sau DG-ul lui Y.
3) Model pe Internet.
4) In statutele lui Y se va declara ca activitatea se va desfasura la sediu, deci nu aveti de ce sa declarati un punct de lucru separat.
5) Daca ulterior doriti sa va dezvoltati firma si sa inchiriati un ap complet veti putea declara ca punct de lucru noua locatie (legea nu va obliga sa declarati un pct de lucru diferit daca nu aveti, statutul si regulamentul de functionare expliciteaza functionarea soc. com.).
Asta stiu. Am cautat pe Internet, nu prea am gasit ceva care sa se potriveasca. Spearam la un model adaptat cazului meu ( obligatii parti, bla, bla,bla) eu sa completez doar datele personale.Va multumesc pt promtitudine si scuze pt crasa ignoranta in materie....
Obligatii parti sunt la fel ca toate contractele de comodat. Luati orice model de pe net, ca e ok.
Pare putin ciudat ca o sa semnati si pt comodant si pt comodatar, doar ca la una treceti numele dvs,la cealalta denumirea cabinetului.

Nu este nimic ciudat, este vorba de reprezentativitate, o persoana fizica proprietara al unui bun imo este in drept de a semna un contract tot atat de bine ca si o aceeas sau o alta persoana fizica reprezentand o persoana juridica in numele careia ea semneaza.
.Atata timp cat interesele celor 2 semnatari comodant si comodatar nu sunt contradictorii nu exista conflict.
Utilizatorul nu ne spune ce forma juridica va lua cabinetul sau, deci ex: o SRL poate avea un administrator sau un gestionar (ex.: sotia) in plus de actionarul majoritar utilizatorul!!!

@Psycholog,
Un link pt dvs:
[ link extern ]
Daca nu va convine, cu toate ca diferentele sunt minime (chirie 0Ron/luna la comodat),
atunci luati ca model un model de contract de inchiriere standard schimband denumirea in contract de comodat sau nu schimbati nimic si puneti o chirie simbolica de 1 Ron/luna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Demos, utilizator
Buna ziua. Daca la adresa suntem coproprietari si eu si sotul iar eu vreau sa deschid sediu social de cabinet contractul de comodat trebuie sa fie intre mine cu sotul pe o parte si cabinetul de psihologie? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat intre soti ? crystyn37 crystyn37 Am fost la fisc pentru deschidere cabinet individual de psihologie. Mentionez ca am declarat sediu profesional adresa de acasa ,Pe actul eliberat de catre ... (vezi toată discuția)
Urgent modificare din contract de comodat in contract de inchiriere neon butterflies neon butterflies Intre CA in calitate de comodant si SC X SRL in calit de comodatar exista din data de 20.04.2010 un contract de comodat pe o per de 5 ani. CA ( care este si ... (vezi toată discuția)
Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)