Bună ziua! Am cerut să mi se dea rezilierea contractului de muncă și adresa unde am fost asigurat (Aok). Dar nu primesc nici un răspuns de la patron. Cum sa procedez mai departe.Cam ce costuri ar fi cu un avocat sa se ocupe de tot. Vă mulțumesc!
Demos a scris:
In contractul semnat erati in mod cert deasemenea instiintat ca veti fi automat afiliat la AOK Gesundheitskasse, casa de asistenta sociala a regiunii respective la care era aderenta societatea cu care ati semnat contractul de munca.
Deasemenea, trebuie sa stiti ca aderarea la o casa de securitate sociala este obligatorie in DE.
In acelas timp, o data aderent al casei de asistenta sociala este de datoria dvs sa informati aceea casa de orice schimbare in activitatea dvs de salariat.
Deci, era datoria dvs sa instiintati AOK Gesundheitskasse de faptul ca ati incetat colaborarea cu anajatorul german.
Ce trebuie facut in ziua de azi este o notificare a AOK Gesundheitskasse in scris cu confirmare de primire cum ca contractul dvs cu angajatorul german a fost reziliat de comun acord la data X.
Va trebui sa anexati la acest curier copii dupa rezilierea amiabila a CIM german, copie dupa CIM la angajarea in Ro si primul stat de plata (totul cu traduceri facute de catre traducator agreeat de catre MdJ).
AOK Gesundheitskasse, va recalcula ceea ce datorati au pro rata temporis si veti primi acasa instiintarea de plata.
Va va ramane de plata in jur de 1000 €.
Daca nu faceti nimic veti fi dat in judecata, judecat si executat in De dupa care veti fi urmarit si executat in Ro.