avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Aok germania
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Aok germania

Buna ziua ! An 2017 luna noiembrie data de 25,am plecat din germania după ce mi sa facut angajarea de circa luna jumătate,stiam ca sunt angajat ,dar nu am stiut ca sunt asigurat ,Aok.Nu am avut de unde sa stiu ca angajatorul mia facut asigurare,deoarece eu nu am ,nu am avut,card de asigurare pe germania,.Asa ca an 2018 luna noiembrie ma sunat un coleg ca am de plată la Aok suma de 10100 de euro, eu sunt angajat an romania din îanuarie 2018 până în prezent. Ce ar urma să fac. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adiiancu103 , utilizator 20:23, 4 Februarie 2024
Multumesc!

Demos a scris:

Nu va inteleg, ati fost dat in judecata si condamnat?!?
De ce sa angajati un avocat, va dau banii afara din casa?!?
Ati afirmat ca un coleg din De v-a adus la cunostinta ca datorati AOK-ului o anumita suma.
Deci, nu sunteti inca in contencios ca sa aveti nevoie de o reprezentare legala in De.
Sunteti intr-o faza intermediara in care AOK va reclameaza o suma pe care ei o estimeaza ca fiind datorata.
Daca dvs nu ati beneficiat de serviciile lor de asistenta sociala incepand de la data ruperii contractului de munca inseamna ca nu le datorati nimic!!!
Procedati asa cum v-am indicat, o declaratie scrisa si tradusa din partea dvs, pusa la posta cu confirmare de primire, ajunge!
O "Subsemnatul X, domiciliat Y, identificat cu Z declar ca...." tradusa cu copia ruperii de contract de munca (automat aceasta din urma in germana) este arhisuficienta!

Buna ziua ! Doresc să închid aok online cum trebuie sa procedez?
am plecat din germania pe timpul pandemie, și mam angajat în România cu contract ,am făcut online închiderea almeducul se poate sa am ceva de platit
am plecat din germania pe timpul pandemie, și mam angajat în România cu contract ,am făcut online închiderea almeducul se poate sa am ceva de platit către asigurare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema datorie aok Dani2016 Dani2016 Buna, tuturor sunt nou pe forum si as dori si eu cateva sugestii la rezolvarea problemei mele. In urma cu 1 an an muncit in Germania pentru 2 luni, dupa aprox ... (vezi toată discuția)
Intrebare asigurare de sănătate în germania (aok) Marian 2019 Marian 2019 Buna ziua anul trecut am lucrat la o firma in germania vreo 5 luni si nu mia platit la aok acuma eu am plecat in romania , si acuma lucrez la alta firma ... (vezi toată discuția)
Anaf-ul si e 106 1222 1222 In 2016 am lucrat din aprilie pana in decembrie in Germania. Cand am venit acasa , am gasit plic de le anaf cu o datorie fata de ei de 1200 lei reprezentand ... (vezi toată discuția)