avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Punere sub interdictie si numire tutore sau curatela?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Punere sub interdictie si numire tutore sau curatela?

Buna ziua ! Am o intrebare. Am in ingrijire de peste 10 ani un baiat cu handicap mintal, retard, IQ 43 ,acesta a fost incadrat la handicap accentuat gradul II, el are varsta de 30 de ani. Am depus recent un dosar la instanta pentru a-i deveni reprezentant legal ( nu are parinti sau au murit, am incercat sa ii gasesc) si am primit o adresa prin care sunt intrebat ce doresc sa cer ,punere sub interdictie si numire tutore sau curatela?

Ce presupune fiecare din aceste 2 optiuni si care ar fi cea mai buna varianta , avand in vedere ca persoana nu detine bunuri?

A doua intrebare pe acelasi subiect, ca reprezentant legal, locuind in acelasi imobil cu mine , de ce fel de taxe sunt scutit? ( impozit teren/casa , impozit auto personal, parcare gratuita) ?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Tutore persoana cu handicap antoanela35 antoanela35 Buna ziua.Am sora de 47 ani cu debilittate mintala accentuata grad de handicap accentuat (pensionata) .Mama a murit si sora mea sta cu tata ci cu fratele meu ... (vezi toată discuția)
Tutelă sau curatelă pentru copil major cu autism bună ziua!vecina ... Adevar2 Adevar2 Tutelă sau curatelă pentru copil major cu autism Bună ziua!Vecina mea are un copil cu autism de la 2 ani,ea fiind însoțitorul lui. Băiatul a împlinit ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)