avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutore persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutore persoana cu handicap

Buna ziua.Am sora de 47 ani cu debilittate mintala accentuata grad de handicap accentuat (pensionata) .Mama a murit si sora mea sta cu tata ci cu fratele meu nostru care are 33 ani. El are grija de ea permanent ( desi nu este insotitor ).Tata avand 80 ani vrea sa facem astfel incat fratele meu sa fie tutorele ei ( si el vrea) .Ne sperie un pic procedura .Nu ne-a ajutat nimeni cu nimic pana acum si parca suntem speriati de tot ce urmeaza. Am facut intampinarea si o vom depune .Intrebare : inteleg ca anual tutorele trebuie sa depuna o dare de seama . am vazut formuarul ,Dar nu inteleg cum poti justifica o pensie amarata de 700 lei pe care o primeste ea? trebuie pastrate chitante de la magazine? Cum poti cuntifica cat mananca un om? Multumesc si mii de scuze ptr intrebare ,dar pur si simplu nu inteleg.Mi se pare ca vrea sa ne pedepseasca cineva ca avem o sora bolnava si toata viata ne-am dedicat-o ei.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 06:54, 1 Octombrie 2019
Puteţi să faceţi o acţiune în instanţă având ca obiect punerea sub interdicţie şi numirea unui tutore. Trebuie depuse unele acte pentru tutore: adeverinţă medicală, declaraţie notarială prin care îşi exprimă acordul de a fi tutore, cazier judiciar şi cazier fiscal. Până la numirea tutorelui persoana ce trebuie pusă sub interdicţie va fi reprezentată de un curator, care va depune aceleaşi acte.
Se va face o expertiză medico-legală, iar bolnavul va fi ascultat de judecator. Dacă nu este deplasabil, judecătorul se va deplasa la locul unde se află.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - important - situatie critica!!! Clear Clear Intr-o situatie mai putin obisnuita se cauta solutii: Persoana de sex masculin in varsta de 47 ani, bolnav mintal irecuperabil. Pana de curand acesta avea ca ... (vezi toată discuția)
Numire tutore in caz de alienatie mintala MoniMi MoniMi Buna seara. Fiul unei cunostinte are un fiu care sufera de alienatie mintala, are 38 de ani iar tatal ar vrea sa-l numeasca ca si tutore pe fratele acestuia, ... (vezi toată discuția)
Vinzare casa mostenita laci72 laci72 Buna seara,am si eu o intrebare:se poate vinde o casa care e mostenita de 3 surori si un frate,si una dintre surori e o persoana cu handicap grav,gradul 1,nu ... (vezi toată discuția)