avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT - IMPORTANT - SITUATIE CRITICA!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT - IMPORTANT - SITUATIE CRITICA!!!

Intr-o situatie mai putin obisnuita se cauta solutii:
Persoana de sex masculin in varsta de 47 ani, bolnav mintal irecuperabil.
Pana de curand acesta avea ca tutore pe mama sa decedata de curand, in urma a ramas cu alti 3 frati dintre care 1 in tara si 2 in strainatate.
Unul din fratii din strainatate si-a aratat intentia de a deveni tutorele bolnavului, a depus prin avocat la judecatorie dosarul, a venit nr de inregistrare si informare precum ca in urmatoarele 25 zile bolnavul sa depuna intampinare.
Conform legii, bolnavul a fost protejat taindui-se drepturile banesti (asadar pana la desemnarea unui tutore care poate dura si cateva luni bolnavul NU are drepturi banesti).
Problema este ca aceasta situatie se rezolva cu viteza melcului de catre autoritatile din romania.
Intrebare:
In conditiile in care bolnavul are interdictie (nu are drept sa decida/semneze,etc), exista dosar la judecatorile pe rol in privinta tutelei, fratele din tara NU poate asigura bolnavului ceea ce i este necesar nici fizic, nici financiar.
Este posibil ca in lipsa unui tutore desemnat de judecatorie ca fratele care a depus cererea de a obtine tutela sa il ia pe bolnav cu el in strainatate unde bolnavul poate dispune de toata ocrotirea necesara atat fizica, psihica cat si financiara, pana cand judecatorul va decide desemnarea efectiva a tutorelui ?
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2023
Clear, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:14, 25 Iunie 2023
Buna ziua,
Nu; fratele bolnav nu poate fi scos din tara fara sa aiba numit cel putin un curator pana la numirea tutorelui de catre instanta.
Incercati sa obtineti de la primarie, decizia de numire curator special.
Bolnavul are buletin? Daca nu sunt semne evidente ca e interzis, nu cred ca va oprește cineva la imbarcare, asta daca mergeti cu avionul . Cu masina nu cred ca sunt probleme.
Sigur ca e bine sa va asigurati sa nu va intoarce nimeni din drum, asa ca cereti sa se numeasca un curator special . Nu stiu daca se poate cere, dovedind urgenta si pe calea ordonanței presedintiale.
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Drept tutela dupa moartea mamei mariams70 mariams70 buna ziua,as dori sa intreb daca dupa moartea mamei o fetita de 10 ani ramane in grija unui unchi acesta din urma are drept sa ceara in instanta tutela ... (vezi toată discuția)
Tutela sau alta actiune Imparatul Imparatul Sora mea care este minora, de cand au murit parintii nostri, locuieste cu mine. Adica de vreo 3 ani de zile. Eu am grija de ea, eu o cresc, o educ, etc. Ca sa ... (vezi toată discuția)