avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungire valabilitate numere provizorii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungire valabilitate numere provizorii

Buna seara.am si eu o problema , am achiziționat o masina din afara țării, am fost si am scos numere provizorii si cand m-am dus la rar ,au găsit probleme cu masina in tara respectiva . Acum am o dovadă că actele au rămas la ei si mi-au expirat numerele provizorii .
Am auzit ca pot prelungi valabilitatea numerelor provizorii pana la finalizarea dosarului .
Ma puteti ajuta cu cateva informatii despre cum as putea sa obtin prelungirea numerelor?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: geneuu21 , utilizator 19:39, 31 Mai 2020
Problema prioritara este sa puteti solutiona problemele din tara de provenienta vehicul
Daca inspectorii RAR au blocat si retinut documentele vehiculului,inseamna ca vehiculul este
inregistrat drept furat in tara de provenienta
Solutionarea problemelor de furturi auto inregistrate in evidenta internationala,de regula se solutioneaza in timp indelungat
Păi am fost la poliție unde am actele si am intrebat ce s-a mai întâmplat, si mi-au spus că au primit raspuns de u de este problema mașinii. Este vorba de un credit bancar facut in 2016 la care persoana respectiva a plătit doar un an ,iar masina a fost dată în urmarire in 2018 .
Mi-au spus ca trebuie sa astept sa o scoata de acolo de sub urmarire ..
Si imi spusese ca pot cere prelungirea numerelor provizorii in instanta .

ynocentta a scris:

Problema prioritara este sa puteti solutiona problemele din tara de provenienta vehicul
Daca inspectorii RAR au blocat si retinut documentele vehiculului,inseamna ca vehiculul este
inregistrat drept furat in tara de provenienta
Solutionarea problemelor de furturi auto inregistrate in evidenta internationala,de regula se solutioneaza in timp indelungat

Valabilitatea numerelor provizorii se poate prelungi cu peioada de 0 de zile numai in cazuri justificate (dvs. va incadrati in aceasta categogorie). Numai daca nu rezolvati problema la serviciul inmatriculari va trebui sa va adresati instantei, dar in acest caz rezolvarea dureaza. Dupa parerea mea in instanta puteti solicita daune pentru lipsa de folosinta a autoturismului, dar pentru aceasta trebuie sa colectionati inscrisuri prin care sa dovediti cheltuielile pe care le-ati facut utilizand alte mijloace de transport, de exemplu facturi de la o firma de inchiriat autoturisme etc.
ing. Ioan Ciobanu
buna seara!daca sunteti amabili sa imi puteti raspundeti cam la o aceeasi situatie cu furtul masinii,in ianuarie am cumparat o masina din germania cu numere de tzoll valabile 1 luna de zile,am ajuns in romania iar dupa expirarea numerelor de tzoll mi’am facut programare la rar pentru a incepe procedeul de inscris a masinii,ajuns acolo ca sa intelegeti datele evenimentelor achizitia masinii a fost pe 9.01,numerele au expirat pe 8.02 iar programarea rar am avut pe 19.02...si cum va spuneam odata ajuns la rar s’a constatat ca masina apare furata in baza de date dupa 17.02,s’a sezizat politia,am fost la sediu,am scris declaratii etc si mi s-a dat masina in custodie pana la solutionarea cazului,acum s-a pus problema inscrierii masinii cu mentiuni pe talon si carte doar ca problema vine din partea celor de rar deoarece vor hotarare judecatoreasca ca sa se faca cartea masinii,cei de la inmatriculari nu au nicio problema sa o inscrie cu mentiuni doar ca ca la orice masina ai nevoie de cartea de identitate ca sa se faca inscrisul masinii.intrebarea mea este ce este de facut in situatia mea,cum pot rezolva problema cu rar?multumesc frumos,apreciez raspunsul dumneavoastra,seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema numere rosii djluci djluci tocmai mi-am luat un opel si am nr rosii de satu mare expirate la rar doar in 17 septembrie am programare pt inmatriculare cica nu se mai dau nr rosii inca o ... (vezi toată discuția)
Numere rosii dupa ce expira rar-ul? SC ESC SOFT SRL SC ESC SOFT SRL Buna seara! Am achizitionat un autoturism Fiat Bravo (1.6 16v) din Italia in august 2008, am fost programat la rar pe 10 septembrie 2008, am scos numere rosii ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii aura_1 aura_1 buna ziua pt cate zile se pot lua nr rosii? multumesc (vezi toată discuția)