avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera.

Buna dimineata. In data de 24 Ianuarie am fost la munca si ni sa spus ca urmeaza ca aceasta zi libera sa ni se dea de Paste. Intrebarea mea este, eu as avea nevoie in februarie sa lipsesc o zi pot face cerere si sa cer acea zi care nu mi sa dat ? Iar daca da cum formulez cererea ? Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 26 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

In speta, daca ati lucrat in zile de sarbatoare legala, angajatorul are obligatia sa va acorde o zi libera in termenul mentionat mai sus sau sa va plateasca pentru ziua lucrata un spor de minim 100% din salariul de baza.

2. Domnule Director/Administrator

Subsemnatul/a............ angajata/a in Departamentul/Serviciul / Biroul / Sectorul, va rog sa imi aprobati efectuarea zilelor libere in data .............., in compensarea orelor lucrate in ziua de .....

Va multumesc anticipat.


Data
Semnatura
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere legale gherea gherea Buna dimineata, Daca sunt salariati ce lucreaza intr-o zi libera legal pt. ca sunt comenzi de onorat, (ex. 24 ian, 15 aug.) cum vor fi platiti? Se va da o zi ... (vezi toată discuția)
Ore prestate in zi de sarbatoare legala, buna ziua, va rog sa-mi ... cristinast cristinast ore prestate in zi de sarbatoare legala buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa platesc un salariat care in luna mai 2021 ( 160 de ore ) a ... (vezi toată discuția)
Este obligata o sala de fitness sa tina inchis in zilele de sarbatori legale? (15 august, 30 noi etc) gams gams Buna dimineata, Este obligata o sala de fitness sa aiba sala inchisa in zilele de sarbatori legale, cum ar fi 15 august, Sf Andrei, 24 ianuarie etc? (Nu ma ... (vezi toată discuția)