avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Info
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Info

Buna ziua,o sa fiu cat mai succint.
Am un apartament ,in Buc,am fost casatorit 13 ani,am doi copii iar sotia a murit.
In timpul cat a trait,eu am divortat.
Copii sunt mari si vor sa partajeze casa.
Intrebarea,este,eu am vreun drept asupra apartamentului,chiar daca am divortat?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:11, 26 Ianuarie 2019
Daca ati achizitionat apartamentul in timpul casatoriei, doar 1/2 intra in masa succesorala, care se imparte intre copii.
Restul de 1/2 era al dvs.,

Daca apartamentul era bun propriu al sotiei ( achizitionat de ea inainte de casatorie sau dobandit de ea prin donatie/mostenire) atunci nu aveti nici un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort? Remes Remes Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort ... (vezi toată discuția)
Succesiune opinii diferite ? ContSters24701 ContSters24701 Nu sunt de specialitate juridica , asa ca voi face apel la bunavointa Dvs. Speta este urmatoarea: X se casatoreste , are doi baieti , sotia moare.Nu face ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)