avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Info
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Info

Buna ziua,o sa fiu cat mai succint.
Am un apartament ,in Buc,am fost casatorit 13 ani,am doi copii iar sotia a murit.
In timpul cat a trait,eu am divortat.
Copii sunt mari si vor sa partajeze casa.
Intrebarea,este,eu am vreun drept asupra apartamentului,chiar daca am divortat?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:11, 26 Ianuarie 2019
Daca ati achizitionat apartamentul in timpul casatoriei, doar 1/2 intra in masa succesorala, care se imparte intre copii.
Restul de 1/2 era al dvs.,

Daca apartamentul era bun propriu al sotiei ( achizitionat de ea inainte de casatorie sau dobandit de ea prin donatie/mostenire) atunci nu aveti nici un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune opinii diferite ? ContSters24701 ContSters24701 Nu sunt de specialitate juridica , asa ca voi face apel la bunavointa Dvs. Speta este urmatoarea: X se casatoreste , are doi baieti , sotia moare.Nu face ... (vezi toată discuția)
Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort? Remes Remes Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)