avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dreptrui,obligatia,locatari.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dreptrui,obligatia,locatari.

Cu respect stau intrun bloc cu patru (4)nivele. la etaju(2).locatari ce au ap. respectiv,bucataria spre balcon. etj 2/3/4- au ingradit balcoanele. cu fel si fel de modificari, (Living,!!si alte metode))..dar prin aceste modificari,au Acoperit,Zidit Geamurile,de Iluminat ,SCARA. si ziua,e noapte. Drept Urmare prețul iluminatului, s-a dublat. dar foarte Deranjat.acest intuneric. si ziua e intuneric ,bezna. + iluminatul percep ,pe Apartament , si Nu pe Persoane. Ce lege,articol ,pot invoca sa Cer restabilirea , acestor fapte.ce afecteaza insi si infrastructura,de construire, si buna conviețuire,in respectul,reciproc,si al legii. de a nu aduce atingere altor locatarii. prin Modificari,Nepermise..MULȚUMESC.!
Cel mai recent răspuns: janci , utilizator 23:09, 27 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai trebuie sa procedati cam asa:
- notificati asociatia de proprietari in dublu ex., cu nr. inregistrare;
- asteptati raspunsul (ar trebui sa-l primiti tot in scris);
- daca situatia revine la normal, baniesc ca o sa fiti multumiti;
- daca cond. as. prop. "o scalda" - ca sa vedeti, i-am atras atentia, bla,bla,bla, cu raspunsul as. prop., notificati primarul localitatii / Serviciul asociatii de proprietari/ birou disciplina in constructii din cadrul primariei;
- sesizati modificarile aduse condominiului la Inspectoratul de stat in constructii din localitatea dvs. (eventual faceti si niste fotografii);
Intrebare: ceilalti vecini nu sunt deranjati de intamplare? Puteti sa-i puneti sa semneze toate notificarile despre care am vorbit, alaturi de dvs.
Mult succes!
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
La un bloc de 4 etaje costul iluminatului este de 20-30 lei/ luna, impartit la numarul de persoane devine irelevant.

Inteleg ca vecinii au astupat niste geamuri ale lor, la ei in casa. Daca in loc sa le zideasca, puneau niste draperii opace, era vreo diferenta pentru dvs?

Si in blocul in care locuiesc eu (blocurile de tip rusesc cu 8 etaje si 6 apartamente pe palier, fara lumina naturala), deasupra usilor de intrare in apartamente erau niste geamuri armate. Majoritatea proprietarilor din bloc si din alte blocuri simlare pe care le administram au zidit acele geamuri, in primul rand din motive de siguranta. Si nu s-a mai ofensat nimeni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scara reprezinta parte comuna condominiu
Conform dispozitii in vigoare proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul proprietarilor si al asociatiei de proprietari
Daca au fost executate interventii/modificari la partea comuna condominiu cat si la partea privata fara parcurgerea procedurii legal prevazute,sesizati oficial presedintele de asociatie,
directia corp contril din primarie,inspectoratul de stat in constructii
0,de ce sa umblu in intuneric .si de ce sa dau 30,lei,pe luna si pe apartament,am precizat, NU PE PERSOANA CUM AR FI .OBLIGATORIU,SI MORAL. ASTEPT,RASPUNS.DE ȚIE SE PARE .OK.
MULȚUMESC.

Alte discuții în legătură

Fereastra scara blocului adnppvc adnppvc Scara blocului in care locuiesc este dotata cu geamuri care nu se deschid, din sticla groasa, opaca, intrucat aceste geamuri sunt situate catre ferestrele ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu cota-parte indiviza ellababy ellababy Stau intr-un bloc de 3 etaje,constructie noua,unde fiecare apartament are apometre si centrala termica. De curand vor sa inlocuiasca toata instalatia ... (vezi toată discuția)
Gratuitati iluminat casa scarii claudia1972 claudia1972 Buna seara, locuiesc intr-un bloc unde nu exista ferestre,sau alte surse de iluminat natural,deci,bezna totala, ulterior am facut un contract cu Enel pt ... (vezi toată discuția)