avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... EROARE RECURS - MOTIVE DE RECURS
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

EROARE RECURS - MOTIVE DE RECURS

Buna ziua,

Se da urmatoarea speta:
In anul 2015 am deschis un dosar in instanta avand ca obiect drepturi banesti.
In anul 2016, o angajata care a fost reincadrata, in urma deciziei ramase definitive, a introdus o cerere de interventie in dosarul deschis in anul 2015, solitand aceleasi drepturi banesti.
Aceasta s-a prezentat la sedinta dosarului din 2015, iar atat reclamatii cat si parata nu au fost de acord cu cererea de interventie. Instanta a respins ca inadmisibila cererea de interventie, iar angajata a depus apel. Instanta in incheierea de suspendare a statornicit: "În conformitate cu art. 64 alin.4 NCPC, suspendă judecarea cauzei până la soluţionarea apelului exercitat împotriva încheierii de respingere ca inadmisibilă a cererii de intervenţie. Pronuntată în sedintă publică, astăzi xx.xx.2016".

Judecarea apelului a durat pana sfarsitul anului 2016 - iar spre sfarsitul anului 2017!!!, am primit o citatie de la tribunal prin care eram convocat la sedinta din decembrie 2017 unde am primit urmatoarea hotarare: "Constată perimată cererea. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare care se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, xx.12.2017."
Avand in vedere aceasta hotarare am depus recurs in termenul stipulat, tinand seama ca nici reclamantii si nici parata nu au solicitat suspendarea judecatei.
Aceasta a fost solicitata de instanta - si in conformitate cu art. 415 NCPC - Reluarea judecării procesului: "... prevede repunerea pe rol daca suspendarea s-a dispus prin învoirea părţilor sau din cauza lipsei lor."
Am considerat ca tot instanta ar fi trebuit sa repuna pe rol cauza in termen. Este corect?

Ideea este, ca in anul 2018 pe portalul instantei apare la Cai de atac:
Data declarare: xx.02.2018
Parte Reclamanta: Eroare Recurs - Motive de recurs
Cale de atac: Recurs

Intrebarile mele sunt:
1. Cine este partea reclamanta Eroare Recurs - Motive de recurs?
2. Prin care art. din NCC / NCPC ar fi trebuit ca instanta sa repuna pe rol, in termen, judecarea cauzei - astfel incat sa nu intervina perimarea?

In speranta unor raspunsuri prompte, multumesc anticipat.
Toate cele bune.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
eduardvl, utilizator

Alte discuții în legătură

Termenul de perimare danimarinescu danimarinescu In prima instanta la jud Cornetu intr-o cauza de PARTAJ JUDICIAR , s-a dat o hotarare in favoarea reclamantului . Horatarea a fost atacata cu apel la TB in ... (vezi toată discuția)
Divort cu repetir mmirela_m mmirela_m care e procedura legala pt a incheia acest proces??? ,, daca am terminat un proces de divort in 2006 cu o hotarare irevocabila prin care mi-am redobandit ... (vezi toată discuția)
Incheiere suspendare /proces - efecte ? termen repunere ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm frumos să ne dați un sfat. Este vorba despre un proces de moștenire. Tatăl meu și cu frații lui au moștenit ... (vezi toată discuția)