avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cumpărare apartament aflat în executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cumpărare apartament aflat în executare silita

Buna seara! Fata mea dorește să cumpere prin credit ipotecar un apartament aflat în executare silita . I s-a oferit posibilitatea să cumpere prin înțelegere amiabilă direct de la proprietar . Ținând cont de faptul că urmează să plătească jumătate din venitul ei pe următorii 20 de ani și că ne-am împrumutat și noi de la bănci pentru banii de avans, va rog sa ne sfătuiți la ce aspecte trebuie sa fie atenți și ce capcane sunt de evitat pentru a nu ne trezi în situația de a da banii pe un bun pe care nu îl poate lua în posesie sau sa urmeze litigii de ani de zile pentru a clarifica situația.
Cel mai recent răspuns: MD1970 , utilizator 00:00, 28 Ianuarie 2019
Executori judecatoresti ce au pus sechestru pe acest apartament, banuiesc ca in baza unor datorii, ce parere au in legaturu faptul ca dvs., fata dvs., cumpara apartamentul direct de la proprietar.
Oricum, daca luati apartamentul prin credit ipotecar, o sa verifice si banca toate actele, inainte de aprobarea creditului.
Executori judecatoresti ce au pus sechestru pe acest apartament, banuiesc ca in baza unor datorii, ce parere au in legaturu faptul ca dvs., fata dvs., cumpara apartamentul direct de la proprietar.
Oricum, daca luati apartamentul prin credit ipotecar, o sa verifice si banca toate actele, inainte de aprobarea creditului.
Fondul de garantare nu accepta dosare de credit in cazul imobilelor aflate in procedura de executare silita
Daca imobilul este supus executarii silite,creditorul prin executor judecatoresc a instituit privilegiu imobilar la ocpi astfel ca bunul imobil nu poate face obiectul unei tranzactii directe debitor-cumparator
Mulțumesc mult pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant , intai pensie acum imobil? ContSters268276 ContSters268276 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de executarea silita. O cunostinta a mamei a rugat-o acum un an de zile aprox. sa mearga sa gireze cu pensia pentru a ... (vezi toată discuția)