avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividend
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividend

Mod de calcul al dividendelor 2015 distribuite în anul 2016.Obligatii fiscale?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:51, 3 Februarie 2019
In Cod Fiscal din 2016 impozitul pe dividende 5% aplicat la profitul brut. Atat plateste firma si asta pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care se face plata. Apoi pana pe 28 februarie 2017 trebuia sa fi declarat in declaratia 205 acest impozit platit in 2016. Separat, pentru venitul din dividende, persoana fizica trebuia sa-si declare venitul pentru plata cass.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
numai din anul 2018, se plateste CASS,
La acea vreme persoana fizica datora CASS daca obtinea venituri exclusiv din dividende sau daca obtinea, in paralel, si venituri din drepturi de proprietate intelectuala.
Daca pe langa veniturile din dividende a avut si alte tipuri de venituri supuse CASS (salarii si asimilate salariilor, activitati independente, pensii, chirii, arenda, asocierea cu o persoana juridica, activitati agricole, silvicultura si piscicultura) nu datora CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pe dividende rbtm rbtm In decembrie 2017 am incasat dividende. Tot timpul, am fost angajata, cu carte de munca. Prin urmare, nu am platit CASS pentru dividende. Acum am primit o ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa depun o alta declaratie pentru dividente ? fgeorgeta fgeorgeta Buna ziua, Va rog sa -mi spuneti daca trebuie sa mai depun si eu o alta declaratie dupa ce am -primit dividente pe anul 2017 iar institutia a depus dcl ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am depus decl 100 pentru impozit dividende 604. impozit pe venturi din dividende distri. pers fizice ( actionarii sunt 2 peroane fizice) . ... (vezi toată discuția)