In Cod Fiscal din 2016 impozitul pe dividende 5% aplicat la profitul brut. Atat plateste firma si asta pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care se face plata. Apoi pana pe 28 februarie 2017 trebuia sa fi declarat in declaratia 205 acest impozit platit in 2016. Separat, pentru venitul din dividende, persoana fizica trebuia sa-si declare venitul pentru plata cass.
La acea vreme persoana fizica datora CASS daca obtinea venituri exclusiv din dividende sau daca obtinea, in paralel, si venituri din drepturi de proprietate intelectuala.
Daca pe langa veniturile din dividende a avut si alte tipuri de venituri supuse CASS (salarii si asimilate salariilor, activitati independente, pensii, chirii, arenda, asocierea cu o persoana juridica, activitati agricole, silvicultura si piscicultura) nu datora CASS.
Cass pe dividende
rbtm
In decembrie 2017 am incasat dividende. Tot timpul, am fost angajata, cu carte de munca. Prin urmare, nu am platit CASS pentru dividende.
Acum am primit o ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende
Lizuca12
Buna ziua,
Am depus decl 100 pentru impozit dividende 604. impozit pe venturi din dividende distri. pers fizice ( actionarii sunt 2 peroane fizice) . ... (vezi toată discuția)