avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Set calorifere
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Set calorifere

Bună ziua! Aș dori să-mi explice cineva ce înseamnă set calorifere 27 in condițiile in care am in sufragerie -1200/600(22k), dormitor 1 -1000/600(22k), dormitor 2-1200/600(22k), dormitor 3-1000/600(22k), bucătărie-400/600(22k),baie-800/600(22k) dar nefuncțional, și un calorifer scară tip portprosop 1200/450. Vreau sa știu dacă este greșit calcul pot face legal o reclamație a administrației de proprietari unde locuiesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Miru78 , utilizator 16:31, 28 Ianuarie 2019
Toate corpurile de incalzire fabricate in România, si de productie externa au o putere termica stabilita in Wati, intr-un laborator de incercari, =celula termica, din cadrul INCERC Bucuresti, unul dintre cele 4 laboratoare de referinta din Europa.
INCERC a elaborat normativul GP 67/2001, Ghid privind determinarea suprafetei echivalente termic a corpurilor de incalzire, aprobat prin Ordin M.T.C.T. nr. 941/2002. ,care cuprinde inclusiv set specific pentru fiecare categorie,model de calorifere.
Daca sunt modele mai noi, ulterioare normativului, fabricantul trebuie sa fi primit agrement tehnic de la un asemenea laborator de incercari pentru a stabili SET-ul.
Cand ati achizitionat caloriferele in fiecare ambalaj ar trebui sa detineti documente care sa contina concret set element incalzire
Verificati documentele de achizitie calorifere sau eventual interesati-va la comerciant de documentele tehnice care insotesc caloriferele


Mulțumesc pentru răspuns! Din păcate nu dețin documentele caloriferelor, deoarece am cumpărat apartamentul acum 4 ani cu aceste calorifere. De aceea întreb dacă cineva știe câte seturi ar fi la caloriferele menționate în mesaj . Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura elenagontariu elenagontariu Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza incalzirea intr-o scara de bloc daca o parte din proprietari au facut modificari in sensul ... (vezi toată discuția)
Calcul set calorifere - ista piuta21 piuta21 Buna ziua, In luna august m-am mutat intr-un apartament cu 3 camere si am schimbat caloriferele. Dupa ce le-am schimbat m-au informat ca va trebui sa facem ... (vezi toată discuția)
Schimbare calorifer CameliaValentina CameliaValentina ce aprobari trebuiesc ptr schimbarea caloriferului in apartament, intr-un bloc? (vezi toată discuția)