avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa

Buna ziua
La noi la lucru , mai nou ... daca ai medical indiferent de boala( inafara de internari , sau mana rupta , operati ) ti se taie toate tichetele de masa pe luna respectiva , este legal ceea ce fac ?! Eu din cate stiu se taie doar pe zilele lipsa nu pe toata luna , sau daca ai medical ptr copil ?! Au dreptu sa le taie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 28 Ianuarie 2019
Este corect numai daca sunt stabilite la nivel de angajator :
a) numărul salariaților din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum și valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ținând seama de posibilitățile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaților;
c) criteriile de selecție privind stabilirea salariaților care primesc tichete de masă, ținând seama de condițiile concrete de lucru în care își desfășoară activitatea unele categorii de salariați, de prioritățile socioprofesionale și de alte elemente specifice activității.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele de masa si concediul al3_sorina al3_sorina E legal ca pentru un concediu medical ce depaseste 4 zile sa iti taie toate tichetele de masa? (vezi toată discuția)
Discriminare AuroraSutu AuroraSutu Buna seara. Am o problemă. Lucrez la magazin profi. Si se fac diferenta intre oameni. De ce la alti colegi li sau ridicat tichetele de 15 lei si la altii tot ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o întrebare. dacă am fost în concediu medical ... Tolbaru Tolbaru Bună ziua, am o întrebare. Dacă am fost în concediu medical mai mult de12 zile pe an, concediu acordat de medicul de familie, fiind dependent de insulina, ... (vezi toată discuția)