avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

buna ziua

Lucrez in strainatate si am 15ani lucrati in Romania ,implinesc 61ani in mai si in ANEXA5 -Legea 263 ,as avea dreptul sa ies la pensie din iunie .
Pot pastra locul de munca in strainatae si sa primesc si pensia ?Pensionarea la 61ani si o luna este la limita de varsta sau e considerata anticipata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 28 Ianuarie 2019
Limita de varsta la 61 ani si 1 luna.
Pensia de limita de varsta se poate cumula cu alte venituri fara nicio limita.
Va rog articolul precis din Legea Pensiilor,multumesc mult!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.118 alin.1 din Legea 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu Sava Geta Sava Geta Buna ziua, sunt pensionata la limita de varsta si reangajata cu contract individual de munca la aceeasi institutie bugetara la care am lucrat. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract individual de munca pensionar 2024 Brindusa_C Brindusa_C Vă rog să-mi comunicați un punct de vedere față de următoarea situație, aplicabila intr-o societate cu capital privat: Conform noilor modificări ... (vezi toată discuția)
Poate un fost pensionar pe caz de boala lucra dupa ce a intrat la pensie limita de varsta milucarmen milucarmen Poate un fost pensionar pe caz de boala lucra dupa ce a intrat la pensie limita de varsta? Un fost pensionar pe caz de boala de gradul 2 a intrat la pensie ... (vezi toată discuția)