avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conditii subventii somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conditii subventii somaj

Doresc raspuns avizat de persoane din domeniu.Concret articol,aliniat, de reglementare sau interdictie.
Absolventa de stuii superioare in iulie 2018.In 20.08.2018 incheie un contract de cesiune drepturi de autor,pe 3 luni de zile.In contract scrie ca :"taxele si impozitele prevazute de legislatia finnciar-fiscala pt.venituri din drepturi de proprietate intelectuala,vor fi retinute la sursa,prin aplicarea regimului fiscal corespunzator .Impozitul retinut la sursa (10%) va fi achitat de catre cesionar."In Ian 2019 un angajator vrea sa o angajeze cu contract de munca , pe nedeterminata cu timp normal de lucru si vrea sa incheie conventie pt. cei 2.250 lei. De la somaj i se spune ca nu poate ca de la data absolvirii facultatii, angajata a mai avut raporturi de munca.Legea spune ca la data absolvirii sa nu fii avut raporturi de munca.Plus ca la acel contract de cesiune drepturi de autor, ea nu era platitoare de taxe, ci doar de impozit.
Intrebarea este : Este eligibila pt.incheiere conventie pt. ea? Daca nu,din ce articol din lege si aliniat, reiese ce nu este.

Alte discuții în legătură

Impozit pe venituri din drepturi de autor ewe ewe Va rog -ajutor!In cazul in care o institutie de invatamant privata solicita unui prof. univ. dr. -rezident-sustinerea unui curs (din publicatiile personale ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune drepturi de autor - venituri din conventie civila? acristian acristian Buna ziua. Am un contract de cesiune drepturi de autor cu o firma. Platile au fost facute prin banca, in baza contractului de cesiune drepturi de autor. In ... (vezi toată discuția)
Cine plateste 16% la drepturi de autor? anmarr anmarr situatia este urmatoarea: eu- p.f. am incheiat un contract de drepturi de autor cu o societate, negociind suma pe care tb sa o primesc in urma serviciilor ... (vezi toată discuția)