avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din pensia facultativa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din pensia facultativa

Buna seara,
Am un contract de pensie facultativa, incheiat de firma la care lucrez. Pentru ca am implinit 60 de ani am dreptul sa retrag banii. suma totala ar fi cam 8000 lei. Firma de asigurari mi-a spus ca daca retrag in transe lunare mai mici de 2000 lei, nu vor fi impozitati. E adevarat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: micha20 , utilizator 13:59, 30 Ianuarie 2019
Buna ziua, va rog poate aveti un raspuns.
Eu stiu ca orice venit se impoziteaza cu 10%, nu as vrea sa am probleme cu fiscul.
Poate se considera ca fiind o pensie lunara?
Ar trebui sa depun eu o declaratie de venit sau asigurarile sunt obligate sa retina impozitul la sursa?
Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitele în cazul unei pensii de la pilonul iii II_Maria II_Maria Bună ziua, Privind impozitele în cazul unui pensionar cu pensie de 1000lei, care știu că nu se impozitează. Urmează să primesc aprox. 10000 de la ... (vezi toată discuția)
Plata pensie facultativa kingmarica kingmarica Buna ziua , am contribuit din 2007 decembrie la un fond de pensie facultativa, pana aztazi , 8 ani si 8 luni , ca participarea mea ca angajat din banii ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensie militara achita achita Buna ziua. Sunt pensionar militar, supus impozitarii in trepte pe pensie necontributiva. Am primit pensia in ianuarie cu un impozit mai mare decat ma asteptam. ... (vezi toată discuția)