avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent personal.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent personal.

Bună seara. Mama mea, este diagnosticata cu boala Altzeimer și încadrată la:handicap grav cu asistent personal. Doresc, sa ma angajez ca asistent personal, pentru a avea grija de ea. Am completat, documentația ceruta de Direcția de Asistenta Sociala și m-am prezentat sa o depun. Mi s-a spus, ca am vechime în munca peste 20 ani și ma vor încadra cu gradația 5.
Am întrebat de: salariu,despre spor condiții grele cât și de acordarea indemnizației de vacanta. Mi s-a răspuns ca voi avea salariul de baza 2478 lei și nu voi avea :spor de condiții grele și nici indemnizație de vacanta Nu am lăsat dosarul, deoarece mi s-a parut din discuția avuta ca ceva este în neregula. Ma adresez celor, care cunosc acest tip de probleme cu rugămintea să-mi raspunda: care este salariul asistentului personal cu peste 20 ani vechime în munca, dacă beneficiază de spor condiții grele cât și de indemnizația de vacanta. Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 12 Noiembrie 2019
Legea 153/2017 prevede sporuri dar nu vor sa le acorde. Trebuie sa le cunoasteti si chiar sa mergeti cu un avocat pentru a va negocia drepturile. Puteti sa cereti punctul de vedere al ANPD dar sa mentionati diagnosticul.
Potrivit Anexei nr. 9, pct. IV lit. A din HG 153/2018 pentru aprobarea REGULAMENTULUI-CADRU privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”, asistentul personal, poate beneficia de spor de până la 15% din salariul de bază.

Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2020, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal/ spor 15%si stimulent 2500lei Oana E84 Oana E84 Buna ziua , as dori dacă se poate un punct de vedere in legătura cu sporul de 15% pt asistenții personali angajați ai primăriei in compartimentul ... (vezi toată discuția)
Premii de excelenta Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua. Conform art. 26 din Legea 153/2017, (1) Ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct ... (vezi toată discuția)
Spor upu smurd asistenti Tete Tete Buna ziua,as dori sa stiu daca exista un spor egal pentru angajatii din cadrul upu sau angajatorul poate decide ca unii sa primeasca mai mult si altii mai ... (vezi toată discuția)