avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respingere dosar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respingere dosar

Buna ziua.
M-am inscris la un concurs, in cadrul Spitalului Judetean, pentru postul de asistent medical. La proba scrisa am luat nota 9.25, urmand proba orala. Dosarul pentru proba orala imi este respins pe lipsa a 6 luni de experienta, administratia spitalului invocand ca voluntariatul (facut in acelasi spital, pe specializarea mea) nu se ia in considerare. Am 3 luni experienta cu carte de munca iar alte 4 luni ca si voluntar. Legal imi poate fi respins dosarul pe nerecunoasterea voluntariatului?
Va rog, ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 29 Ianuarie 2019
Verificarea dosarului s-a efectuat la inscriere .
Odata ce ati sustinut proba scrisa este greseala lor ca nu au observat acest aspect al experientei
Faceti o contestatie catre directorul spitalului
Multumesc pt raspuns. Problema este ca cei de la spital nu imi recunosc contractul de voluntar. Ce pot face legal?

Radu Pascal a scris:

Verificarea dosarului s-a efectuat la inscriere .
Odata ce ati sustinut proba scrisa este greseala lor ca nu au observat acest aspect al experientei
Faceti o contestatie catre directorul spitalului

Despre ce perioada este vorba ?
Pt concurs cer 6 luni vechime de munca. Eu am stipulat in contractul de volutar o perioada de 4 luni.
Incepand cu data de 26.07.2014, activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

In speta, este o greseala majora a celor care au decis asa ceva .. respingerea dosarului trebuia facuta la proba de selectie ...astfel , nu aveti decat sa solicitati anularea concursului sau sa depuneti contestatie .

După afişarea rezultatelor obţinute la concurs, candidaţii nemulţumiţi pot face contestaţie, în termen de 48 de ore de la data afişării rezultatelor pentru fiecare probă a concursului, la sediul instituţiei publice organizatoare a concursului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie dansidana dansidana DORESC SA STIU DACA CELE 48 DE ORE PENTRU DEPUNEREA CONTESTATIILOR SUNT ORE LUCRATOARE SAU ORE CALENDARISTICE . CONCURSUL A AVUT LOC INTR-O ZI DE JOI , IAR ... (vezi toată discuția)
Contestatie examen edy21 edy21 Cum pot contesta un examen sustinut pentru ocuparea unui loc de munca,deoarece din 6 persoane 5 au luat note sub 5 si una nota 9.87. ... (vezi toată discuția)
Organizare concurs registrator medical madalyna45 madalyna45 Buna ziua revin cu subiectul privind concursul pentru registrator medical cu vechime in specialitate(activitate) de 6 luni. Am depus dosarul pentru ... (vezi toată discuția)