avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis supendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis supendat

Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pt o perioada de 90 zile pentru depasirea vitezei. Am contestat amenda deoarece fapta s-a [etrecut pe autostrada la ora 12 iar eu am fost oprit de politie la ora 18 si multe alte greseli din procesul verbal, dar ma rog. Important e ca am pierdut si fondul si apelul iar intrebarea este ce se v-a intampla acum? Pot sa fac cumva sa scurtez perioada de la 90 la 30 de zile? In cat timp trebuie sa predau permisul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 20:57, 30 Ianuarie 2019
Permisul îl predai în termen de 15 zile de când hotărârea rămâne definitiva, adică în cazul la apel, de când s.a dat sentința, deoarece e definitiva fără drept de recurs sau ceva.
In astea 15 zile trebuie sa te duci la rutiera cu hotărârea judecătorească. Ai grija ca zilele nu încep de când ajunge acasă plicul cu hotărârea, trebuie sa te duci sa o ridici de la tribunal.
Poți sa dai testul în continuare. Tine cont ca dacă nu îl dai se mai adaugă 30 zile la suspendare, de asemenea și dacă nu îl predai în maxim 15 zile de la sentința la fel, o sa ajungi sa ramai fără permis undeva la 150 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa returnez permisul? vladyoyo97 vladyoyo97 Buna ziua! Am pierdut o contestatie legata de depasirea limitei de viteza in urma careia mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile. Am primit instiintarea acasa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Aliahdar Aliahdar Buna ziua, In luna noiembrie 2018 mia fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 zile.Am mers la judecatoria,am depus contestatie si am ... (vezi toată discuția)
In ce moment se preda permisul de conducere in situatia respingerii plangerii contraventionale? I-Alex I-Alex Buna seara! Am citit prin diverse forumuri si am observat mai multe discutii in acest sens insa nimic clar si concludent: Intrebare 1: In situatia in care ... (vezi toată discuția)