avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand intervine prescriptia acestor datorii catre ANAF?
Discuție deschisă în Executare silită

Cand intervine prescriptia acestor datorii catre ANAF?

In urma unui proces penal (vanzarea de bunuri fara acte) prin recunoasterea vinovatiei,si luand ca etalon declaratia mea,s-a stabilit o datorie catre anaf in valoare de aprox 15 000 lei.
Asta se intampla acum vreo 5 ani,in prezent datoria a ajuns la aprox 25 000 lei dupa calcule,dobanzi,penalitati s.a.m.d ale celor de la anaf.
Desii nu a existat niciun proces civil intre mine si ANAF pentru a ramane o sentinta in acest caz,din cauza ca in procesul penal avocatul meu a cerut instantei,ca procesul civil sa se judece separat,
Instanta a acceptat,insa cei de la Anaf nu au mai bagat nicio actiune pe civil,ci si-au cerut acele creante si isi cer si in prezent doar plecand de la declaratia mea,cea dupa care am fost judecat.
Tin sa precizez ca nu am semnat nimic la Anaf vreodata,desii dupa sentinta ma sunau mereu sa ma prezint sa semnez nu stiu ce acte in care sa iau la cunostina acesta datorie.
De atunci si pana in prezent am primit zeci de plicuri cu diverse calcule,recalulari,dobanzi,executari etc.
Mentionez de asemenea ca din momentul ramanerii definitive a sentintei nu am lucrat nicaieri si nu lucrez nici in prezent.Nu am nimic pe numele meu sau orice alt bun care ar putea fi valorificat.Deci,nu s-a efectuat catre ANAF nici macar o plata de atunci si pana acum!
Intrebarea este:
Voi scapa vreodata de aceasta datorie catre ANAF?In sensul sa nu mai fiu obligat sa o platesc?Adica atunci cand voi lucra sa nu mi se faca poprire pe salariu,conturi bancare etc?
Si daca da,care este procedura?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Suma de bani restituita in urma ramanerii definitive a hotararii alyn21 alyn21 Suma de bani restituita in urma ramanerii definitive a hotararii Buna ziua.In urma uui proces penal in care am fost inculpat s-a hotarat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Suma de bani restituita in urma ramanerii definitive a hotararii alyn21 alyn21 Buna seara.In urma uui proces penal in care am fost inculpat s-a hotarat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva la curtea de apel restituirea unei sume ... (vezi toată discuția)
Depunere acte ABELDAN ABELDAN Acum cativa ani m-am trezit la Serviciul taxe si impozite ca trebuie sa platesc impozitul unei masini pe care nu o aveam si nici nu o avusem vreodata. Am ... (vezi toată discuția)