avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere acte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere acte

Acum cativa ani m-am trezit la Serviciul taxe si impozite ca trebuie sa platesc impozitul unei masini pe care nu o aveam si nici nu o avusem vreodata.
Am facut recurs si sa dovedit ca nu eu sunt proprietarul acelei masini .
Sentinta este irevocabila si trebuie sa primesc cheltuieli de judecata.
La taxe si impozite mi-au cerut si motivarile instantelor de judecata de la judecatorie si de la tribunal dar intre timp dosarul a plecat de la Curtea de Apel spre Judecatorie, care este in alt oras.
Exista vre-un termen in care sa depun toate cele 3 motivari ?
Saptamana trecuta primaria mi-a pus si poprire pe cont la banca.
Cum pot recupera acesti bani?
Va multumesc, anticipat !
Cel mai recent răspuns: ABELDAN , utilizator 11:44, 8 Decembrie 2014
1.hotararile pronuntate le puteti solicita oricnd de la instanta care a pronuntat fondul (in speta, judecatoria) Interesul dvs este - cat mai repede, intrucat se termina anul fiscal (la Primarie) si cresc penalitatile, majorarile, dobanzile, etc
2.cheltuielile de judecata le recuperati de la cel cu care v-ati judecat in contradictoriu, in termen de 3 ani de la momentul ramanerii definitive/irevocabile a sentintei judecatoresti, fie prin plata amiabila din partea personajului negativ, fie prin executare silita (prin executor judecatoresc)
Va multumesc ptr raspuns.
Dar cu ce ma afecteaza pe mine penalitatile ?
Impozitul de la masina cu penalitatile nu intra in sarcina celui care are masina ?
In motivarea instantei spune clar ca nu eu sunt proprietarul acestei masini si ca dosarul se intoarce spre rejudecare si conform raportului de expertiza criminalistica nu eu am scris si am semnat acea chitanta de mana prin care sa facut predarea-primirea autovehicolului.
Deci datoriile din acesti 6 ani vor intra in carca celui care a detinut acest vehicul, nu?
Dar intre timp Primaria mi-a pus poprire pe contul de la banca si mi-au tras banii care ii aveam in cont dar care acopera doar 20 % din datoriile la taxe si impozite.
Acesti bani cum ii pot recupera?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire.. cont nou? gabitza_itza gabitza_itza Buna seara. Am o poprire pr conturile bancare si nu am avut venituri intrate in conturile din Romania in ultimii 3 ani. De aceea cardurile vechi sunt expirate ... (vezi toată discuția)
Poprire cont nikolae28 nikolae28 Buna ziua ! In 2010 am facut un credit \"Prima casa\". La acel moment am fost obligat sa fac un depozit colateral de 1.006 lei, contravaloarea a trei rate la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt administratorul unei societăți fără activitate ... Necula sanda Necula sanda Buna ziua! Sunt administratorul unei societăți fără activitate în acest moment! Banca a pus poprire pe cont unde am încasat o suma de bani, rezultata ... (vezi toată discuția)