avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Sunt administratorul unei societăți ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Sunt administratorul unei societăți fără activitate ...

Buna ziua! Sunt administratorul unei societăți fără activitate în acest moment! Banca a pus poprire pe cont unde am încasat o suma de bani, rezultata din concediile medicale din 2018-2019 . Concediile medicale însumează 180 de zile, înainte de pensionare pe caz de boala! Acești bani sunt platiti de FNUASS. .Mentionez, ca exista o pronuntare de executare silita cu un BEJ, pe contul societății din 13 nov 2020,, iar suma încasată de la FNUASS , a fost la sfârșitul lunii octombrie. 2020. Mulțumesc frumos!!
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2020
Necula sanda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:03, 23 Decembrie 2020
Pai si, care este intrebarea?
Din poveste rezulta ca o suma de bani existenta in cont v-a fost poprita de catre un Bej, in baza unei incuviintari de executare silita.
Care este nelamurirea?
Intrebarea era, dacă banca avea voie sa imi pună poprire pe suma si sa o trimita Bej-ului, atat timp cat erau banii rezultați din concediile medicale plătite de FNUASS ? Mulțumesc mult pentru raspuns!!
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2020
Necula sanda, utilizator
Asta va spuneam, ca nu banca a pus poprirea, ci Bejul a pus poprirea, banca doar a indeplinit masura.
Iar banii sunt ai debitorului, ai firmei, chiar daca au venit de la FNUASS sau din alta parte. La data incuviintarii erau bani in cont.
Nici o bancă nu pune poprire pe contul curent al clienților. Cel care blochează contul bancar este executorul judecătoresc. Este greșită afirmația că banca pune poprire pe bani. Banca doar se conformează executorului. având calitatea de terț poprit.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- poprire cont împuternicit marika79 marika79 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere. Un creditor a solicitat ... (vezi toată discuția)
Executare silita (?!) Peter T Peter T Este legala insituirea de doua popriri pe acelasi venit (pensie) in acelasi dosar de executare silita. ? Practic BEJ a instituit poprire pe contul bancar, in ... (vezi toată discuția)
Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)