avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita (?!)
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita (?!)

Este legala insituirea de doua popriri pe acelasi venit (pensie) in acelasi dosar de executare silita. ? Practic BEJ a instituit poprire pe contul bancar, in care este virata pensia și, ulterior, pe acelasi dosar, si la casa de pensii. Acum și casa de pensii și banca popresc sume de bani din pensie, in acelasi dosar de executare. Este legal asa ceva ?
Ultima modificare: Joi, 17 August 2023
Peter T, utilizator
Cel mai recent răspuns: Peter T , utilizator 00:26, 18 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legal, dar este un litigiu civil, și ca să opriți dubla poprire trebuie să depuneți la Judecătorie contestație la executare.

Amiabil ați încercat să rezolvați cu executorul judecătoresc`?
Executorul știe că la bancă e tot salariul deja poprit`?

Să nu faceți scandal la bancă că nu veți rezolva nimic, poprirea fiind pusă de executor și pe contul bancar.
Ultima modificare: Joi, 17 August 2023
Dapix, utilizator
Multumesc de raspuns.

Da, am incercat amiabil cu BEJ, fara rezultat.

Da, BEJ stie ca exista poprire si de la banca si de la casa de pensii, pentru ca asta a fost motivul demersului meu pentru intelegerea amiabila. Tot ceea ce mi-a comunicat BEJ este faptul ca in perioada martie-mai, sumele poprite de banca nu au intrat in contul BEJ, spunandu-mi ca este raspunderea mea (!!).
Si da stie, de dubla poprire, pentru ca mi-a confirmat ca au primit bani de la casa de pensii și de la banca, pentru lunile iulie-august.

Nu, nu am facut scandal la banca. Am fost si la banca si am explicat situatia, iar cei de acolo mi-au spus sa fac o cerere la casa de pensii pentru a trimite ea (casa de pensii) o adresa catre banca, prin care sa confirme faptul ca face poprirea in dosarul respectiv de executare, și de-abia atunci ei (banca) vor trimite aceasta adresa catre compartimentul lor juridic si se poate opri poprirea de la banca (o intreaga nebunie).

Sa inteleg ca un BEJ poate incalca prevederile legale (vezi procentele din venit pe care se instituie popririle, respectiv 1/3 pt una poprire și 1/2 pentru doua sau multe popriri - mentionez ca mai exista o poprire pe aceasta pensie) si este doar un litigiu civil. In situatia de fata pensia este poprita cu 1/2 din cuantum direct la casa de pensii si apoi cu 1/3 din ce ramane de banca.
(Trebuie sa fac precizarea ca m-am adresat dvs la rugamintea unei persoane in varstă - 78 ani, titularul spetei prezentate, care nu dispune de mijloace financiare pentru actiune in instanta, plata avocati, etc).
O sa incerc varianta propusa de banca, pentru ca varianta cu instanta clar nu este viabila in cazul de fata (vezi costuri și mai ales timp !!).
Oricum, inca o data, va multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire prin blocarea conturilor bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna ziua. Multumesc tuturor pentru timpul alocat formularii raspunsului. Ma confrunt cu urmatoarea situatie de fapt si de drept si deoarece sunt patit ... (vezi toată discuția)
Poprire ContSters429609 ContSters429609 Buna ziua! am un prieten care are poprire de la un BEJ pe contul bancar in care incaseaza pensia.Zilele trecute a primit o instiintare de la alt executor ca i ... (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)