avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intoarcere CCC dupa desfiintarea punctului de lucru
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intoarcere CCC dupa desfiintarea punctului de lucru

Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil pana in februarie 2020. Firma la care lucrez are sediul principal in Bucuresti si un punct de lucru in Iasi. In februarie 2019 toate posturile din departamentul meu (Iasi si Bucuresti) se desfiinteaza, iar pana in septembrie 2019 se desfiinteaza punctul de lucru din Iasi. Desfiintarea se face cu concedierea colectiva a angajatilor. Eu ar trebui sa revin din CCC in decembrie 2019 daca vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie. Este posibil ca firma sa imi ofere un alt post, tinand cont ca postul meu va fi desfiintat, dar sa imi impuna sa lucrez din Bucuresti, chiar daca eram angajata la Iasi? Daca revin in decembrie 2019 sunt obligati sa ma tina 6 luni cu posibilitatea sa lucrez de acasa ca in perioada anterioara (2 ani) intrarii in CCC? Ce drepturi am in aceasta situatie? Ce obligatii are firma? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
Iulianak20, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 30 Ianuarie 2019
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

In cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetarea cim in perioada ccc Cotodana Cotodana Bună ziua! In data de 31 decembrie am intrat în CCC. De curând am fost anunțată că voi fi concediată pt că magazinul la care lucrez se va desființa. ... (vezi toată discuția)
Revenire activitate dupa ccc Lovemusik10 Lovemusik10 Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie. Inainte de a intra in ccc lucram ca team leader la o multinationala, cu contract pe per nedeterminata. Urmeaza sa imi ... (vezi toată discuția)
Imtoarcerea la munca la 10 luni de la nastere Mihco Mihco Buna ziua.Am dorit sa revin la jobul meu de vanzator.Am luat legatura cu angajatorul si mi a spus \"sunt full de angajati si nu am locuri\"este normal sa mi ... (vezi toată discuția)