Buna ziua!
In ce conditii poate o asociatie (ONG si nu asociatie de locatari/proprietari) plati o persoana fizica (fara orice forma de autorizare) care presteaza un anumit serviciu asocatiei pe o perioada de cateva zile?
Cazul concret:
Asociatia noastra organizeaza o tabera cu activitati de dezvoltare personala pentru adulti si familii cu o durata de 4-7 zile. Cum pot plati legal de exemplu o bucatareasa si ajutorii ei sau o persoana care sa aiba grija de copiii participantilor pe durata , Mentionez, ca aceste persoane nu detin nici o firma sau autorizatie pe baza caruia sa imi emite facturi.
Erau asa numitele "Contracte civile", dar am inteles ca nu mai se mai poate incheia intre o PJ si o PF. Contabilii pe care am intrebat dau din umar ca nu exista mod legal pentru astfel de situatii. Ori le angajez pe aceste persoane, ori fac ei un PFA sau SRL si pe baza unor contracte de prestari servicii ei emit factura.
Multumesc pentru ajutor,
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
exista in continuare contracte civile, caci un raport de munca presupune o anumite consistenta si continuitate / repetitivitate. Ar fi mers pentru cateva ore sau 1-2 zile. Insa 4 - 7 zile deja e cam mult pentru un contract civil, va trebui contract de munca daca cei in cauza nu au alta forma...