avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract prestari servicii cu persoane fizice
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract prestari servicii cu persoane fizice

Buna ziua!
In ce conditii poate o asociatie (ONG si nu asociatie de locatari/proprietari) plati o persoana fizica (fara orice forma de autorizare) care presteaza un anumit serviciu asocatiei pe o perioada de cateva zile?
Cazul concret:
Asociatia noastra organizeaza o tabera cu activitati de dezvoltare personala pentru adulti si familii cu o durata de 4-7 zile. Cum pot plati legal de exemplu o bucatareasa si ajutorii ei sau o persoana care sa aiba grija de copiii participantilor pe durata , Mentionez, ca aceste persoane nu detin nici o firma sau autorizatie pe baza caruia sa imi emite facturi.
Erau asa numitele "Contracte civile", dar am inteles ca nu mai se mai poate incheia intre o PJ si o PF. Contabilii pe care am intrebat dau din umar ca nu exista mod legal pentru astfel de situatii. Ori le angajez pe aceste persoane, ori fac ei un PFA sau SRL si pe baza unor contracte de prestari servicii ei emit factura.
Multumesc pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 07:06, 2 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar cu contracte de munca pe perioada determinata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
exista in continuare contracte civile, caci un raport de munca presupune o anumite consistenta si continuitate / repetitivitate. Ar fi mers pentru cateva ore sau 1-2 zile. Insa 4 - 7 zile deja e cam mult pentru un contract civil, va trebui contract de munca daca cei in cauza nu au alta forma...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaboare profesionisti din domeniul teatrului madalina8392 madalina8392 buna ziua! m-ar interesa care este forma optima de colaborare intre o persoana juridica (in calitate de producator de spectacole) si actorii care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Factura asociatie pentru chirias persoana juridica AsocMB AsocMB Legat de factura emisa de Asociatie unui chirias persoan juridica. In Art 33, alin (7) din Legea 196/2018 zice asa: \"(7) În cazul închirierii, ... (vezi toată discuția)
Cum pot face decontarea cheltuielilor la utilitati in cazul unui contract de comodat intre pf si pj MURARU PETREA MURARU PETREA Sunt Petrea MURARU, parte dintr-un Contract de Comodat, autentificat prin Notar, in calitate de Comodant ca PF cat si de Comodatar ca reprezentant al PJ. ... (vezi toată discuția)