avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire și taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire și taxa de succesiune

Buna seara, am și eu o mătușă care in 2005 a cumparat un apartament din care a dat 25 la suta mamei sale care era căsătorită cu un alt bărbat, între timp mama mătușii mele și soțul șansei au decedat, el în 2013 și ea în 2017. Mătușa mea dorește acum sa vândă apartamentul respectiv, iar doamna notar cu care lucrează a spus că trebuie sa ii despagubeasca pe nepoții (dupa frate) soțului mamei sale, femeia a reusit sa ii gaseasca si ei sunt de acord sa semneze actele. Problema este ca acum doamna notar susține că trebuie sa investigheze dacă există un copil dintr-o altă căsătorie a soțului mamei mătușii mele pe care fosta soție sa il fi înregistrat pe numele acestuia desi are copie de pe certificatul de pe divorț, iar omul era oricum steril și nimeni nu a auzit nimic de copil. Este doar o presupunere. Este normal?????Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Mostenire daniela ciocoiu daniela ciocoiu Buna ziua, As dori o informatie, sper ca am nimerit unde trebuie. Am o matusa, sora a mamei mele, care nu a avut copii si se intereseaza de situatia ei, ... (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune simao simao Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos. Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)