avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere cim perioada determinata

Situatie CIM perioada determinata:
-CIM incepe in iulie 2018,valabil pana in ianuarie 2019.
-CIM ianuarie 2019 primeste prelungiri pana in aprilie 2019. Se semneaza documentul corespunzator si la o si diferenta la sfasitul lui ianuarie 2019 angajatorul anunta incetarea activitatii in 22.02.2019 printr -un email si apoi un document prin care se mentioneaza ca angajatul doreste desfacerea contractului de munca, ceea ce nu corespunde realitatii.
Se poate semna un astfel de document care nu este veridic?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 9 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ce articol se va face incetarea c.i.m. ?

Daca angajatul este de acord, atunci poate semna acel documnet.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua, incetarea CIM se va face cu art.55, litera b), din Legea nr.53/2003, Codul Muncii.

Realitatea este ca angajatul nu a solicitat desfacerea CIM, desi documentul este formulat astfel incat reise ca angajatul doreste incetarea CIM.

Exista si situatia in care se poate contesta aceasta desfacere? In ce termeni?
Desfacerea CIM venita din initiativa angajatorului trebuie sa prezinte motivele incetarii CIM?
Multumesc de sfaturi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitarea de incetare a c i.m. poate veni si de la angajator nu numai de la salariat.

Termen contestatie : 45 de zile de la data comunicarii deciziei.
In cazul in care solicitarea vine exclusiv din partea angajatorului, dar documentul informativ de desfacere a c.i.m. apare ca venind numai din partea angajatului, cum se procedeaza?

Apreciez lamuririle de pana acum. Multumesc.
Se poate solicita schimbarea documentului ...

Alte discuții în legătură

Plata concediu neefectuat la incetare cim prin acord!!ajutooor!! enka83 enka83 buna ziua,as vrea sa intreb daca ,in cazul in care un CIM inceteaza prin acordul partilor,impreuna cu acordarea a cateva salarii compensatorii,mai este ... (vezi toată discuția)
Demisie in baza art 55b (acordul partilor). Tuca Doina Tuca Doina Buna ziua! Lucrez la o firma de constructii ca secretara din data de 11.11.2008 si in data de 01.06.2009 mi-am dat demisia in baza literei 55b si mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului macros macros Buna ziua, am primit de la societatea cu raspundere limitata la care lucrez un preaviz cu urmatorul continut: \"Va aducem la cunstinta ca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)