avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in baza art 55b (acordul partilor).
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in baza art 55b (acordul partilor).

Buna ziua!
Lucrez la o firma de constructii ca secretara din data de 11.11.2008 si in data de 01.06.2009 mi-am dat demisia in baza literei 55b si mi-a fost semnata(aprobata), m-au tinut la munca inca doua zile adica pana pe data de 03.06.2009, iar pe data de 10 ale lunii curente zi de salariu, mi-au dat doar 50% din salariu si nu mi-au dat nici banii pe concediu. Va rog respectuos,sa-mi spuneti ce e de facut si unde ma pot adresa ptr a-mi recupera restul de bani si cartea de munca.


Multumesc anticipat,
D. Tuca
Cel mai recent răspuns: Tuca Doina , utilizator 18:21, 19 Iunie 2009
Cartea de munca trebuie sa va fie eliberata la incetarea raportului de munca, o ridicati fie de la societate , fie de la camera de munca. Solicitati-le sa va achite toate drepturile banesti restante, inclusiv compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat, iar daca refuza , puteti sa actionati firma in judecata, la Tribunal, pentru a obtine o hotarire judecatoreasca in acest sens, in baza careia vor fi obligati sa va plateasca drepturile banesti
1. Vesnica confuzie! Nu este demisie este incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
2. Faceti o sesizare la ITM pentru toate problemele. Cu carnetul de munca se rezolva de catre ITM.
3. Faceti o cerere scrisa la unitate prin care solicitati explicatii la salariul primit si la banii neprimiti pentru CO neefectuat. In scrisoare dati un termen in care doriti sa primiti banii, in caz contrar spuneti-le ca ii dati in judecata.
4. Pentru drepturile banesti neachitate il puteti da in judecata pe angajator la Trfibunalul din judetul in care domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Buna ziua !

Va multumesc tare mult pentru raspuns si va doresc o zi minunata.

Cu stima,
D. Tuca


Buna ziua ! Am revenit cu o alta intrebare; trebuia sa stau in preaviz daca demisia a fost data in baza articolului 55 b si a fost aprobata???

Multumesc anticipat si va doresc o zi buna!
Colegii mei v-au spus ca confundati incetarea c.i.m. prin demisie cu incetarea c.i.m. prin acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.). In acest ultim caz (art.55 lit.b C.mun.), nu se acorda preaviz

Alte discuții în legătură

Demisie alphinista alphinista buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia ... (vezi toată discuția)
Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in cic - cum procedez? eumihaela eumihaela Buna ziua, In ianuarie fiul meu implineste 2 ani. Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC (si unde am si ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi dupa un proces de 9 luni castigat in instanta. croco_madness croco_madness buna ziua ,tocmai am iesit invingator din procesul intentat firmei mele angajatoare. astazi am primit o hartie cu o hotarare din cadrul firmei cum ca as fi pus ... (vezi toată discuția)