avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediu neefectuat la incetare CIM prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediu neefectuat la incetare CIM prin acord!!ajutooor!!

buna ziua,as vrea sa intreb daca ,in cazul in care un CIM inceteaza prin acordul partilor,impreuna cu acordarea a cateva salarii compensatorii,mai este obligatoriu sa mi se achite plata concediului neefectuat?mentionez ca am facut cerere de desfacere a CIM,s-a emis decizia de incetare prin acord ,iar aditional am semnat si un acord de incetare prin care partile renunta la orice pretentii pe care le-ar putea avea una impotriva celeilalte ,pretentii care ar putea sa decurga din CIM;raporturile de munca si nu numai...deci..avand in vedere acest acord,mai am dreptul sa primesc banii pe coneciu neefectuat?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:52, 13 Iulie 2011
Pai ati semnat acel acord de renuntare. Cred ca asta sa si urmarit, adica fiecare parte ....renunta. Sau credeti ca numai angajatorul renunta iar dumneavostra mai aveti ceva de solicitat?
asa este,scrie negru pe alb in acord cu partile renunta la orice pretentie una impotriva celeilalte...ma deruteaza articolul din Codul Muncii,compensarea in bani a co neefectuat opereaza in cazul incetarii CIM.As avea castig de cauza in instanta ?nu am avut decat cateva zile de concediu anul trecut,anul acesta deloc...multumesc mult pt raspunsuri.
Nu veti avea castig pentru ca dumneavoastra in acel acord de renuntare tocmai la aceste drepturi ati consimtit sa renuntati, adica la cele ce decurg din aplicarea contractului de munca si a Codului Muncii.
Eu zic ca veti avea castig de cauza.
Asa inteleg din Codul muncii:
Art. 38
Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate.

Eu cred ca "aranjamentul" acela a fost facut cu un scop pentru ca altfel nu cadeau ei de acord sa renunte la cate ceva. Si acum, a veni si a contesta in instanta chiar acea intelegere nu cred ca ar fi ok.

Alte discuții în legătură

Plata co dupa incheiere cim EdgeGL EdgeGL Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra in speranta ca gasesc o solutie la o problema critica: In curand mi se termina suspendarea CIM la fosta societate unde am ... (vezi toată discuția)
Interpretare clauza de neconcurenta pcipascal pcipascal Buna ziua, recent mi-am dat demisia de la firma unde am lucrat. As vrea sa imi deschid un business propriu insa vreau sa fie legal si totul in regula legat ... (vezi toată discuția)
Compensare co eujad eujad am un salariat cu cim 8 ore la o soc si cu cim pe 20 ore la o alta societate, dar care au acelas angajator. In momentul lichidarii, compensarea co se acorda ... (vezi toată discuția)