am un salariat cu cim 8 ore la o soc si cu cim pe 20 ore la o alta societate, dar care au acelas angajator. In momentul lichidarii, compensarea co se acorda numai pe societatea unde are 8 ore sau si pe cea cu 2 ore?Mentionez ca salariatul cand pleca in concediu facea cerere pe ambele societati .
care este baza legala?
Inteleg ca cele 2 societati apartin aceluiasi patron, dar ele sunt 2 SC separate.
Salariatul are incheiate 2 contracte de munca cu 2 societati, deci are drepturi si obligatii in fiacarea contract de munca distincte.
Faptul ca exista acelasi actionar/administrator la cele 2 firme nu are nicio relevanta.
Fiecare contract de munca se trateaza separat, deci va primi compensarea CO neefectuat de la fiecre ccontract de munca incetat.
Fiecare contract individual de munca trebuie tratat in parte, chiar daca este un singur angajator pentru ca angajatul are drepturi ce decurg din ambele contracte.
Disponibilizare
mihaelaak
Buna ziua,
In urma cu o saptamana am fost disponibilizata, iar acest lucru mi s-a adus la cunostina cu 2 zile inainte de a intra in previz. Compania nu are ... (vezi toată discuția)