avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidarea drepturilor salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidarea drepturilor salariale

Dupa cum prevede Codul Muncii, in cazul in care un salariat se pensioneaza(cazul meu e pensionare pe caz de boala), cand se face lichidarea drepturilor salariale? Cartea de munca a fost inchisa de angajator, pe 16.03.2006, dar nu s-a achitat decat salariul cuvenit pe februarie. Drepturile pe martie si pentru concediul de odihna neefectuat in 2005-nu s-a efectuat nici o zi de concediu de odihna!!!!!!!!!-trebuie sa la cersim de la angajator? Dupa
ce se va rezolva probl.o sa va sp[un si cine e angajatorul!!!!!!!MERITA sa fie cunoscut!!Multumesc mult, tuturor participantilor la forum!
Cel mai recent răspuns: simonaelena , utilizator 16:42, 29 Martie 2006
Drepturile salariale (atat salariul pe jumate din luna martie precum si plata CO neefectuat-daca exista) impreuna cu cartea de munca si celellalte acte trebuiau in mod normal date salariatului la lichidare (asta insemnand ide regula in ultima zi de lucru a lui la soc respectiva)
multumesc mult, este asa cum presupuneam si eu, dar s-ar parea ca unii angajatori nu vor sa achite ultimul salariu, si il considera ca e dreptul lor. Singura cale de rezolvare se pare ca este actionarea in judecata!
Trimite-le o notificare in scris (prin posta cu confirmare de primire) prin care le soliciti plata drepturilor salariale in termen de 3 zile (de ex) de la primirea notificarii cu mentiunea ca in caz contrar iti rezervi dreptul sa-i actionezi in judecata cu solicitarea de daune compensatorii.
Madalyna,
Spune-mi, te rog, si mie temeiul legal potrivit caruia drepturile salariale se platesc la data incetarii CIM. Pentru ca in ceea ce priveste carnetul de munca, mie mi-e clar ca dispozitia art. 4 alin (2) din Decretul 92/'76 a fost implicit abrogata pentru pers. fizice si juridice prevazute la art. 8 din Legea nr. 130/'99 prin dispozitiile art. 9 alin. (2) lit. a) si art. 10 alin. (2) lit. b) din aceeasi lege.
Sincer, atat timp cat prin CIM am stabilita o data a lichidarii drepturilor salariale mi se pare absurd sa mi se impuna o alta data, doar pentru ca unui anumit salariat ii inceteaza CIM in cursul lunii respective (mai mult, mi se pare o discriminare in raport cu ceilalti salariati care trebuie sa astepte data lichidarii drepturilor salariale pentru a-si primi banii).
Dar accept totusi ca pot gresi, deci te rog inca o data, daca poti, indica-mi si mie temeiul legal pentru afirmatia ta.
Multumesc.
Pentru Corami,
Referitor la problema ridicata de mine, vreau sa spun ca au trecut multe zile si peste data la care se achita drepturile salariale in societatea de care vorbesc, s-au achitat angajatilor, iar mie desi mi s-a facut fisa de lichidare, nu am debite nu am alte probleme, nu mi se dau banii! Nu cred ca e corect si am si demarat procedurile mentionate de Madalyna. Putem totusi sa mai discutam pe aceasta tema, presupun ca mai sunt si altii in aceasta situatie, si totusi au si angajatii niste drepturi(in afara de dreptul la munca) pe care le pot solicita. Corectitudine trebuie si din partea angajatului si a angajatorului!

Alte discuții în legătură

Demisie nzz nzz Buna ziua . Doresc sa stiu de la un contabil sau avocat care sunt drepturile mele salariale la lichidare daca mi-am dat demisia pe data de 1 august fara ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ionutd ionutd Buna ziua. Am avut contract pe perioada determinata si s-a incheiat acum cateva zile. Pe timpul contractului am avut avans pe 20 si lichidare pe 15 ale lunii ... (vezi toată discuția)
Plata concediu iga iga am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)