avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PLATA CONCEDIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PLATA CONCEDIU

am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine spus,concediul de odihna este platit sau nu:">.MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:37, 7 Mai 2009
Concediul de odihna este platit .Din cele precizate de dvs. nu pare a fi normal sa vi se faca retineri in contul concediului de odihna
Art. 145.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Buna,
concediul este platit!!!! dar trebuie sa tineti cont ca primiti plata in avans (inaintea plecarii in concediu)
va dau un exemplu:
salariatul x pleaca in concediu din 1.05.2009 pana in 29.05 2009 (20 zile de co - adica toata luna mai), salariatul primeste indemnizatia de co la sfarsitul lunii aprilie ceea ce inseamna ca la sfarsitul lunii aprilie primiti lichidarea(salariul) pt aprilie plus indemnizatia de concediu care include lichidarea pe mai......astfel ca la sfarsitul lunii mai nu mai primeste nimic (lichidarea),urmatoarea plata va fi lichidarea pe iunie la sfarsitul cesteia.
In concluzie nu exista retinere din salar, salariatul este platit in avans, in nici un caz din salariile urmatoare (iunie, iulie etc.) nu au dreptul sa ii retina din bani !!!!!! trebuie sa primeascai salariul intreg
Sper ca v-am fost de ajutor.
iga:
Ce v-a spus @lorelayold76 ar fi, pe scurt, cam asa:
In salariul din statul de plata pe luna cand ati plecat in CO este cuprisa si suma cuvenita pentru zilele de CO.
Aceasta suma (sau una diferita) v-a fost platita in avans cand ati plecat in concediu si vi se retine acum prin statul de plata.
Este acelasi lucru cu avansul chenzinal care vi se retine la chenzina a II-a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele de co de care beneficiez , nu mi sunt platite la valoarea ... GABRIEL 65 GABRIEL 65 Zilele de co de care beneficiez , nu mi sunt platite la valoarea lor ci sunt pontat si platit ca o zi de lucru normala !astfel incasez doua chenzine lunar ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru concediu de odihna valentinaman valentinaman Vreau sa stiu daca indemnizatia pentru concediu de odihna este valabil doar pentru cei care lucreaza la stat sau si pentru privat? Multumesc! B-) (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu Indemizatia de concediu este o suma primita extra , in afara salariului?Sau este un avans din salariu pt luna cand se efectueaza concediul.Nu vb de prima de ... (vezi toată discuția)