Buna ziua . Doresc sa stiu de la un contabil sau avocat care sunt drepturile mele salariale la lichidare daca mi-am dat demisia pe data de 1 august fara preavizul de 15 zile. Tin sa mentionez ca nu am luat inca zilele de concediu si am fost angajat pe perioada nedeterminata inca din 8 iulie 2009.(salariul meu era de 1200 lei brut) Va multumesc.
p.s. daca nu primesc lichidarea cum procedez ? Va multumesc iar.
Daca incetarea s-a facut cu data de 1 august, angajatorul trebuie sa va achite drepturile salariale aferente lunii iulie (daca acestea nu au fost deja achiatate) si contravaloarea zileleor de concediu de odihna raportata la perioada lucrata in anul 2011.
Daca nu primiti lichidarea tuturor drepturilor salariale ce vi se cuvin, sesizati I.T.M.-ul.
La lichidare aveti dreptul la plata salarului pentru luna iulie plus plata zilelor de concediu cuvenite pentru anul 2011 si neefectuate (calculati zilele cuvenite: nr de zile concediu / 12* 7).
Daca nu primiti drepturile cuvenite la timp, faceti sesizare la ITM.
scuze eu nu am lamurit exact .. ideea este eu am luat salariul pe data de 23 iulie deci mi se datoreaza doar jumatate de concediu de odihna sau si o luna de salariu ? aceasta este intrebarea . Nu mai tin minte cand am luat prima data salariul dupa ce am lucrat o luna sau in acea luna iulie 2009 dar mai putin. Ms
In general, drepturile salariale pentru luna in curs se platesc luna urmatoare.
De exemplu, pentru luna iulie, ati fi putut lua avans in 25 iulie si restul de plata in 15 august. Asta insa depinde de fiecare firma, e putin probabil insa ca cineva sa plateasca integral luna iulie in 23 iulie, nu era doar un avans?
nu e avans am luat salariul pe o luna asa ne dadea banii pe toata luna la data de 20 - 25 deci fara avans . ideea e ca nu vreau sa fiu pacalit de un salariu si as vrea sa stiu cumva daca tre sa imi dea banii pe jumatate de concediu si pe o luna sau doar banii pe jumatate de concediu
Alte discuții în legătură
Demisie
alex_f
Buna ziua,
Pe 13 iunie mi-am dat de demisia de la locul de munca, ultima zi lucrata fiind conform preavizului pe 12 Iulie. M-au informat ca mai aveam de ... (vezi toată discuția)