avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata CO dupa incheiere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata CO dupa incheiere CIM

Buna ziua,
Ma adresez dumneavoastra in speranta ca gasesc o solutie la o problema critica:
In curand mi se termina suspendarea CIM la fosta societate unde am lucrat. Decizia de suspendare a fost luata de comun acord cu conducerea. Acum, doresc sa inchei acest CIM dar doresc sa cunosc daca exista vreo varianta prin care imi pot recupera drepturile banesti pentru zilele de CO neefectuate? (este vorba de ~7 zile avute pana la intrarea in suspendare).
Mentionez ca pe perioada suspendarii am fost angajat in alta parte, acest fapt defapt cunoscut si de catre fosta conducere.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: EdgeGL , utilizator 10:39, 7 Februarie 2014
La incetarea CIM angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile ptr. CO neefectuat (in bani), corespunzator perioadei lucrate de dvs!
Cum trebuie facuta (cu ce data mai ales) cererea de incheiere CIM (cu acordul partilor, nu demisie) astfel incat sa se faca aceasta plata, chiar daca vine imediat dupa o suspendare?
Am inteles de la fosta societate ca pentru plata acestor zile de CO, trebuie dupa suspendare sa muncesc macar o zi si abia apoi sa fac incheierea CIM.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
EdgeGL, utilizator
1. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

2. Incetarea suspendarii c.i.m. si incetarea c.i.m. pot avea aceeasi data.

3. Daca va dati demisia trebuie sa stiti ca acesta poate fi cu sau fara preaviz.

Am inteles, deci ei nu ar avea nici un motiv (decat reavointa) sa nu imi faca plata acestor drepturi chiar daca inchei CIM in timpul sau imediat dupa suspendarea lui.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
EdgeGL, utilizator
Intr-adevar, se poate discuta despre reaua-credinta a angajatorului in cazul in care nu plateste drepturile salariale.

Alte discuții în legătură

Concediu maria2222 maria2222 buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti dupa demisie breman breman Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Plata salariului și a zilelor de concediu neefectuate în cazul încetării contractului cu acordul partilor cristinanica78882 cristinanica78882 În cazul în care am încetat contractul de munca cu acordul părților conform art. 55 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) angajatorul îmi va plăti zilele ... (vezi toată discuția)