In cadrul partajului, am achitat o suma suficient de mare pentru a contesta pretentia reclamantului asupra unui imobil. Avand in vedere faptul ca reclamantul a renuntat la pretentii, recunoscand ca bunul respectiv este propriu, nu am mai depus chitanta respectiva. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac, concret, pentru a-mi recupera suma respectiva, conform art 23 alin 1 al legii 146/1997 (privind taxele de timbru). mentionez ca chitanta este la mine.
Art. 23 din legea nr. 146/1997 -alin(2) În cazul prevăzut la lit. d), se restituie jumătate din taxa plătită, iar în cazul prevăzut la lit. e), taxa se restituie proporţional cu admiterea contestaţiei.
alin(3) Dreptul de a solicita restituirea poate fi exercitat în termen de un an de la data naşterii sale.
alin(4) Cererea de restituire se adresează instanţei judecătoreşti sau, după caz, parchetului la care s-a introdus acţiunea sau cererea."
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxe judiciare
agentul005
cum pot recupera o taxa jud de timbru platita pentru valoarea penalitatilor pentru care nu am facut conciliere (doar la debit principal) care este procedura? (vezi toată discuția)