avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa judiciara de timbru

In cadrul partajului, am achitat o suma suficient de mare pentru a contesta pretentia reclamantului asupra unui imobil. Avand in vedere faptul ca reclamantul a renuntat la pretentii, recunoscand ca bunul respectiv este propriu, nu am mai depus chitanta respectiva. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac, concret, pentru a-mi recupera suma respectiva, conform art 23 alin 1 al legii 146/1997 (privind taxele de timbru). mentionez ca chitanta este la mine.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 17:55, 18 Noiembrie 2009
Art. 23 din legea nr. 146/1997 -alin(2) În cazul prevăzut la lit. d), se restituie jumătate din taxa plătită, iar în cazul prevăzut la lit. e), taxa se restituie proporţional cu admiterea contestaţiei.
alin(3) Dreptul de a solicita restituirea poate fi exercitat în termen de un an de la data naşterii sale.
alin(4) Cererea de restituire se adresează instanţei judecătoreşti sau, după caz, parchetului la care s-a introdus acţiunea sau cererea."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe judiciare agentul005 agentul005 cum pot recupera o taxa jud de timbru platita pentru valoarea penalitatilor pentru care nu am facut conciliere (doar la debit principal) care este procedura? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru judiciar corami corami Pentru cine are acces la o baza de date legislativa, v-as ruga sa-mi spuneti daca art. 23 alin. (1) din Legea nr. 146 / 1997 a mai fost modificat fata de ... (vezi toată discuția)
Daca renunt la judecarea cauzei pot sa recuperez taxa judiciara de timbru? ion minca ion minca Sint intr-un proces cu un SRL si am ajuns la concluzia ca patrimoniu este insuficient sa acopere creata. Am ajuns la concluzia ca este mai rentabil sa renunt ... (vezi toată discuția)