avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatiile fiscale la vanzare parti sociale?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatiile fiscale la vanzare parti sociale?

Buna ziua. Sunt asociat cu inca cineva intr-o societate comerciala, fiecare dintre noi avand 50% parti sociale. Valoarea capitalului social este 30.000 lei. Firma are in patrimoniu cladiri, utilaje, mij fixe, etc. Eu ca si asociat ii cedez cota mea de 50% parti sociale celuilalt asociat pentru suma de 100.000 euro. Asociatul meu preia cele 50% din partile mele sociale si din contul lui personal imi vireaza suma mai sus amintita in contul meu personal si astfel el devine asociat unic. INTREBARE: dupa ce eu incasez suma de 100.000 euro in cont care sunt obligatiile mele fiscale catre anaf? Ce trebuie sa fac? Cat platesc impozit dupa banii astia? VA ROG RASPUNS URGENT.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 23:09, 31 Ianuarie 2019
Determinarea câștigului se efectuează la data efectuării plăților prețului tranzacției, pe baza documentelor justificative, de către beneficiarul de venit ca diferenta intre valoarea de tranzactionare si cea nominala.
Câștigul net anual se declara de către contribuabil, pe baza declarației unice.
În cazul transferurilor titlurilor de valoare exprimate în valută, cursul de schimb valutar utilizat în vederea determinării câștigului și a impozitului aferent este cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României valabil pentru ziua determinării câștigului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum declar castiguri pe bursa sua? respect_ respect_ Am facut profit de $300 pe bursa din SUA. In 2018 am depus o suma in EURO pe un broker din SUA. Am schimbat acesti bani in USD si am cumparat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe castigul din vanzare actiuni luc1kws luc1kws Buna ziua. De la firma la care lucrez, care este o multinationala din Franta, in luna oct-nov aprox, ni s-au atribuit niste actiuni in valoare aproximativa de ... (vezi toată discuția)
Venituri fonduri mutuale - declaratia unica 2019 cipraen cipraen Buna! In anul 2018 am lichidat o investitie in fonduri mutuale in valuta. Am primit fisa de portofoliu cu catigul/pierderea rezultata. Pentru declaratia ... (vezi toată discuția)