Buna seara,
am trecut in decizia de pensionare (in baza legii 263/2010,)urmatoarele:
stagiul total de cotizare realizat :-47 ani,2luni,18 zile
din care:
1 in cond normale de munca -1an,10luni,19 zile
in cond speciale de munca - 20ani,2luni,24 zile
in gr 1(legea 3/1977) -7 ani 4 luni 5 zile
in gr 2(legea 3/1977) -2ani,3luni,17 zile
stagiu aferent grupe/cond de munca -14 ani
perioade asimilate -1an,4luni,23zile
iesit la pensie -iulie 2017 la 52 ani
Va rog sa imi spuneti daca ma incadrez pentru recalculare pe legea 221/2018
si daca se reface calculul pe un indice de corectie de 1,2 (2019)sau pe 1,14 cat a fost in 2017 cand s-a emis decizia-va multumesc!
e clar ca au fost asimilati pt ca daca nu erau asimilati trebuia sa ies la pensie la varsta de 54 ani.Oricum ar fi eu va multumesc inca o data pentru raspunsuri si pentru promptitudine.
e clar ca au fost asimilati pt ca daca nu erau asimilati trebuia sa ies la pensie la varsta de 54 ani.Oricum ar fi eu va multumesc inca o data pentru raspunsuri si pentru promptitudine.
Parerea mea:
Depuneti la casa locala:
-O cerere de recalculare in baza legii 221/2018
-Un cupon de pensie
-Copie C.I.
In cerere specificati ca ati realizat 27 ani care se incadreaza in anexele 2 si 3, dati si pozitiile lor(activitaea si unitatea).
Este valabila doar in situatia in care nu sunteti sigur de asimilare.
I. persoanele care au realizat un număr determinat de ani în condițiile fostei grupe I de muncă (anterior datei de 01.04.2001) și în condiții speciale de muncă, pentru care vârsta standard de pensionare se reduce cu 1 până la 12 ani, în funcție de numărul de ani de stagiu de cotizare realizați în aceste condiții, sub rezerva realizării stagiului complet de cotizare prevăzut de legea nr. 263/2010
Asa cum am mai scris anterior e logic ca daca nu erau asimilati anii de gr 1 la gr speciala nu as fi avut dreptul sa ies la pensie la 52 ani.Pe decizie insa nu scrie 27 ani de grupa conditii speciale ci 20 ani gr speciala si 7 ani grupa 1,restul sunt luni si zile.
Repet:
D-voastra trebuia sa dovediti ca aveti peste 25 ani in conditii speciale incadrati in anexele 2 si 3.
Dca vreti sa tineti cont de sfatul meu, tineti, daca nu, nu.
Este problema d-voastra.
Am incheiat discutia.
In legea 221/2018 nici nu exista acea mentiune.
Exista in alta parte care imi scapa mie la acest moment.
Recalare pensie
giulvezan
Bună seara O întrebare scurtă.Mult trimbitata recalculare a pensiei pt .grupele de munca 1si2 (specială și deosebita).Am 8ani și 9 luni Gr 2 si24anisi8 ... (vezi toată discuția)