avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate invoca uzucapiunea de către o persoană care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate invoca uzucapiunea de către o persoană care a cumpărat drepturile succesorale de la moștenitori?

Buna seara, se poate invoca uzucapiune de către o persoana care a cumpărat drepturile succesorale de la ceilalți moștenitori?
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu.
Faceti succesiunea.
Buna seara și mulțumesc pentru răspuns.Dupa succesiune persoana care a cumpărat drepturile succesorale poate invoca uzucapiune ? Menționez faptul ca persoana care a cumpărat drepturile este un cumpărător nou care nu a avut niciodată legătura cu moștenirea.
Mergeți cu toate actele la avocat ca sa discutați pe larg situatia de fapt si problemele de drept.
În funcție de acte ar fi putut invoca uzucapiunea moștenitorul dar nu în orice ipoteza.
Cea ce vreti necesita o analiza foarte aprofundată deoarece este o situație juridică complexă bazată si pe o situație de fapt.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Uzucapiunea de 20 ani presupune un just titlu care sa provina de la un non proprietar. Or dvs. aveti un titlu care provine chiar de la proprietari ( succesori)
Doar daca ar fi trecut 30 ani de cand aveati posesia nu mai aveati nevoie de nici un titlu, dar erau alte conditii.
Deci lasati uzucapiunea in pace ca nu se aplica.

Tredici a scris:

Buna seara și mulțumesc pentru răspuns.Dupa succesiune persoana care a cumpărat drepturile succesorale poate invoca uzucapiune ? Menționez faptul ca persoana care a cumpărat drepturile este un cumpărător nou care nu a avut niciodată legătura cu moștenirea.

Mulțumesc pentru răspunsuri.Eu sunt indirect unul dintre moștenitorii de drept conform testamentului a unei cote de 3/9 din teren.Cel care a cumpărat drepturile succesorale amenință ca invoca uzucapiunea.Recunosc faptul ca din 1972 pe acest teren cu mai multe construcții case nu a mai locuit decât un singur Moștenitor pana acum 2 ani de zile însă nici acesta nu a plătit nici o taxa aferentă terenului.Terenul nu a avut niciodată cadastru,intabulare și nu este nimeni înscris la cartea funciară.Detinatorul drepturilor succesorale vrea sa invoce uzucapiunea după ce se face succesiunea.Pana in prezent el nu a avut nicio legătura cu terenul.Poate sa invoce uzucapiunea având drepturile succesorale a unora dintre mostenitori care au locuit acolo pana in urma cu 2 ani? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune madalinamrn madalinamrn Matusa mea este decedata din anul 2000. Nu s-a dezbatut succesiunea nici pana astazi. Ce se poate face? De la diverse persoane am inteles ca nu se mai poate si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)