avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Compensatii ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Compensatii ANAF

Din regularizari pe anii anterioari, a impozitului pe venitul din activitati independente, CAS si CASS au rezultat sume achitate in plus. In declaratia unica cu termen 15 martie 2019, pot sa inregistrez aceste sume rezultate din regularizari, pe rubrica plati efectuate si sa fac compensatia sumelor respective?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Viori10 , utilizator 17:15, 1 Februarie 2019
Nu Asta apare doar la momentul platii si puteti valorifica acele sume de bani de recuperat depunand cerere de compensare timp de 3 ani urmatori de la momentul deciziei in care s-a constatat plata in plus.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica Pospisil Pospisil in anul 2018 am depus declaratia unica si am contribuit la CASS, plata a fost efectuata la ANAF, dupa care am fost sesizat ca am neclarificari in declaratie si ... (vezi toată discuția)
Pfa impozite Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Care sunt datoriile pe care le voi avea dacă îmi înființez un pfa? Mulțumesc frumos pentru un răspuns urgent! (vezi toată discuția)
Completare declaratie unica 2019- bonificatii emiliaciotir emiliaciotir Buna ziua, Avem un PFA in sistem real cu plata impozitului estimat pana pe 15 decembrie efectuata si declaratia depusa pana pe 31 iulie 2018. In sectiunea ... (vezi toată discuția)