avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenia germană & română
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenia germană & română

După obtinerea cetateniei germane, care sunt pașii urmatori?
Trebuie anunțate diverse instituții ?(doctori, asigurări, loc de munca, finante, banca etc)

Dacă am dubla cetățenie (romana, respectiv germana), pot folosi cetățenia germana (pașaportul german) când călătoresc în România?
Cel mai recent răspuns: SonjaL , utilizator 17:28, 4 Februarie 2019
Anuntarea noii cetatenii la citez: "doctori, asigurări, loc de munca, finante, banca" nu tine decat de propriul orgoliu.
Dpdv administrativ, noua dvs cetatenie este automat recunoscuta de catre toate administratiile germane, secretul medical nu este mult mai secretos daca sunteti in plus cetatean german, secretul bancar, idem.
Singurul titlu care se afiseaza in De este titlul de Dr. daca ati facut cele necesare pt a putea pretinde la aceasta calitate.
Pana si un medic nu poate sa-si puna pe placa de la intrare titlul de Dr,
Trebuie sa intelegeti ca cetatenia germana se obtine relativ usor dpdv administrativ, integrarea, recunoasterea indivizilor ca fiind apartinatori ai natiunii germane este mult mai dificila!!!

Este chiar de preferat sa intrati in Ro cu acte germane, automat, la postul de frontiera se va inregistra intrarea unui cetatean german.
Deci in caz de abuz din partea unui Gargea, vames, etc..., veti putea face apel la protectia acordata de catre ambasada sau consulatul german cel mai apropiat.
Ca sa nu mai vorbim in caz de control rutier, politistii vor fi mult mai retinuti si mai profesionisti.
De fapt, nu: in Romania un cetatean roman este considerat simplu cetatean roman, indiferent ca mai are alte sapte cetatenii. [ link extern ]

Singura exceptie: poate aplica pentru permis de sedere pentru membru de familie in calitate de cetatean european, daca mai are cetatenia altui stat din UE.
MN Rule se poate aplica in cazul in care politia este in masura sa dovedeasca cetatenia persoanei!
Daca o persoana prezinta documente de identitate straine in cadrul unui control, organul de control poate cauta persoana in baza de date unde va gasi ca persoana a renuntat la cetatenia romana sau nu mai exista in evidentele de populatie, etc... .
Nimeni si nimic nu obliga un cetatean strain sa vorbeasca romaneste, sa dovedeasca o presupusa cetatenie romana, etc...!
Politia se poate prinde dupa nume (o banuiesc ca ar fi cetatean roman si o verifica) sau ii acorda translator si ala se prinde ca vorbeste o germana de balta (procedeaza la fel ca mai-nainte) sau cheama consulul si ala zice: e cetatean de-al vostru, rezolvati-va singuri treburile, etc.
Traducatorii romani sunt in marea lor majoritate de nivel mediocru, am avut de tradus documente comerciale, penale si civile si in urma primelor rezultate a trebuit sa cer diverselor cabinete de traduceri romanesti solicitate sa-mi furnizeze ciorne informatice pt a putea face corectari, explica sensurile celor scrise, asa incat, la sfarsit, cabinetele respective (vezi multitudinea de sensuri in limba romana) sa poata sa-si puna semnatura si parafa!
Din 22 cabinete testate, acum lucrez cu 2 birouri de traduceri.
Ca sa nu mai vorbim de traducerile de filme in Ro unde varza devine top model.
Dna Suteu vorbeste o franceza fara accent, acolo unde nu este cazul dnei Maracineanu.
Cei care decid sa se instaleze si sa se integreze in strainatate (deci nu castelele si lucratorii cu ziua) vorbesc in general dupa 20-30 de ani de integrare o limba fara accent, au tot interesul!!!
Consulii tarilor civilizate isi fac treaba, nu vorbim de consulii romani de la Hamburg sau Marsilia (mai mult traficanti si mafioti decat consuli).
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Demos, utilizator

Alte discuții în legătură

Copilul cu un parinte roman primeste cetatenia romana automat sau la cerere danielaaussingen danielaaussingen Buna ziua, copilul meu cetatean german (acum in varsta de 13 ani) cu tata german are cetatenie romana in mod automat, desi n-am pus niciodata cerere de ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei cetatean roman asupra copilului nascut cu tata cetatean german delia_ipati delia_ipati Buna ziua, Va rog daca este posibil sa ma ajutati in urmatoarea problema:surioara mea este casatorita la Berlin de 3 ani cu un cetatean german si acum este ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)