avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... indemnizatie presedinte asociatie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

indemnizatie presedinte asociatie bloc

Buna ziua,
ma ajutati va rog cu un raspuns: conforma legislatiei actuale este adevarat ca un presedinte de bloc poate fi platit in baza unui contractt e comodat fara a fi oblogatoriu un contract de munca? Si daca da contrcatul se poate incheia intreo persoana fizica sau PFA?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: lara2016 , utilizator 15:14, 1 Februarie 2019
Se numeste contract de mandat si se incheie intre asociatia de proprietari si presedintele ales dintre membrii asociatiei.
imi cer scuze, al contract de mandat ma rerefeam :). Nelamurirea mea este daca de acum inainte as putea incheia cu asociatia acest tip de contract si sa renunt la cel de munca?
In momentul de fata eu am contract de munca cu asociatia pentru acest serviciu si as prefera sa renunt la CIM.
Multumesc :)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform dispozitii L nr 196/2018 presedintele ,cenzorul,pot exercita responsabilitatea functiei in baza unui contract de mandat
Legiuitorul in cazul asociatiilor de proprietari atat in baza vechii legi dar si celei actuale,pentru presedinte si cenzor intern a impus incheierea de contract de mandat
Multumesc mult pentru raspunsuri
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii președinte asociație locatari/raport cenzor im82 im82 Bună ziua, Ce studii, eventual calificări, este obligatoriu să dețină un președinte de Asociație de locatari? Președintele se află la sfârșitul ... (vezi toată discuția)
Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)